Виставка-порада “До країни Знань мандруємо з книжками”

З Днем знань: вчимося вчитися продуктивно!

 

 

З першим вересня, з Днем знань всіх, хто цього дня сідає за парти! 1 вересня – День знань – особливе свято! Завжди яскравий, насичений емоційністю та хвилюючою атмосферою. Звідусіль лунають теплі поздоровлення i кожне людське серце, хвилюючись відгукується на заклик першого дзвінка!

У цей день від щирого серця бажаємо усім школярам та студентам успіхів у навчальному процесі та щоб новий навчальний рік приносив тільки приємні враження!

Як зробити процес навчання цікавим, як вчитися й отримувати від занять та завдань задоволення? Ці питання турбують не одне покоління учнів та студентів. Ми зібрали кілька порад, які можуть вам допомогти перетворити навчання із важкої повинності на цікаве заняття.

Рабська праця є найбільш непродуктивною, тому вчитися потрібно і з розумом, і з задоволенням. Звичайно, проводити весь вільний час за підручниками неймовірно складно, адже навколо стільки цікавого – друзі, прогулянки, вечірки, поїздки. Як поєднати працю і відпочинок, щоб не страждало ні одне, ні друге? Читайте! Користуйтесь досвідом інших!

  • Визнач мету. Згадай всі відомі прислів’я про користь знань, які розпочинаються із визначення їхнього практичного сенсу: «Знання – сила», «Знання – половина розуму», «Де немає знань, там немає сміливості» і т. д. Подумай, що ти можеш отримати після школи – перспективний вищий навчальний заклад, а потім гарну професію! Думай про намічену мету кожного дня, а то і два-три рази на день, і думка про її наближення буде гріти тебе душу.
  • Виконуй завдання вчасно. Щоб добре вчитися, не варто відкладати на завтра те, що можна зробити сьогодні. Спробуй виконувати роботу одразу, як її отримав, а не накопичувати довгий шлейф із боргів та «хвостів». Почуття задоволення, яке ти відчуєш побачивши виконані завдання, обов’язково додадуть тобі гарного настрою.
  • Прочитай цікаву літературу. Вчити деякі предмети може виявитися неймовірно нудним – у когось темніє в очах від формул, комусь незрозуміла «заумна» термінологія, а комусь просто ліньки розбиратися в будь-яких наукових хитросплетіннях. Подібні труднощі можна побороти, потрібно просто знайти підручники та книги, де теорія буде викладена доступною мовою та проілюстрована яскравими прикладами з життя. Приходь в бібліотеку і тобі порадять та допоможуть відшукати потрібну літературу.
  • Навчання здається тяжкою повинністю, тільки якщо ти не можеш оцінити його результат. Освітня стратегія Київського інституту бізнесу та технологій говорить «Ні!» академізму та абстрактній теорії! Ти легко зможеш полюбити домашні завдання, якщо вони стануть для тебе цікавими. Проводь досліди, відшукуй зв’язок між навчанням та життям!
  • Зацікався особистістю вчителя. Вивчення предмета стає вдвічі цікавішим, якщо тобі цікавий той, хто його веде. Вчитель із позитивним іміджем, захоплюючою життєвою історією та повагою до особистої думки учня завжди викликатиме повагу і, відповідно, бажання заслужити схвалення в його очах. А якщо при цьому він ще й має гарне почуття гумору, тобі нічого не залишиться, як почати добре вчитися.

До країни знань мандруємо з книгами!

Центральна бібліотека для дітей підготувала для читачів добірку книжок, які мотивуватимуть вас до навчання, та розширять знання з окремих предметів та зроблять їх вивчення цікавим!

 

Галина Ткачук Школознавство

Ваші діти не люблять школу? Ви просто не вмієте її готувати) Жартуємо. Хотілося написати про книжку кумедно, бо й сама вона така. Хоч і оповідає про школу. Письменниця Галина Ткачук добре знається як на болях сучасних школярів, так і на тому, що турбувало учнів у різні епохи, які передували нашим — від Київської Русі до навчання в радянській школі, що дісталося нам у спадок. Книжка не лише смішна, а й пізнавальна. Вона познайомить читачів зі способами викладання та предметами, які значно відрізнялися від сучасних. А також з різноманітними покараннями за непослух, читаючи про які, радієш, що жодне з них не дожило до сьогодні. Тож «Школознавство» — дуже оптимістична книжка, здатна відродити любов до школи навіть у тих, в кого при згадці про навчання давно не горять очі.

Для широкого кола читачів.

 

 

Моя перша велика книжка Чому Емі Шилдс

Чому? Саме це запитання батьки повсякчас чують від своїх дітей.

Перша велика книжка для маленьких «чомучок» від National Geographic допоможе батькам не обмежуватися відповіддю ТОМУ ЩО, а надати дитині зрозумілі і, головне, цікаві відповіді. Понад 300 яскравих кольорових малюнків нададуть можливість малечі побачити світ, який вона уявляє, задовольнити свою допитливість і розважитись. Запитання, подані після кожного розділу, сприяють закріпленню матеріалу, а поради батькам допоможуть надати дитині ще більше інформації. До того ж інтерактивні завдання дозволять дітям перевірити власні знання!

Для дітей віком від 5 до 10 років.

 

 

Кесі Вілліс Ботанікум

Ласкаво просимо до «Ботанікуму»!

Цей музей відкритий цілодобово. Він став притулком для надзвичайної колекції рослин: від крихітних водоростей до неймовірних рослин-хижаків. Тут також є гриби та лишайники дивовижних кольорів. Дізнайтеся про те, як еволюціонували рослини та як пристосувалися для того, щоб вижити.

Аби дослідити царство рослин у всій його красі, заходьте сюди.

Для дітей 6+

 

 

Сара Стенб’юрі 501 факт, який треба знати з … Географії

У цій книжці, геть не схожій на шкільний підручник, ви знайдете 501 важливий факт про Землю. Зокрема, цікаву інформацію про материки, океани й атмосферу та результати досліджень незвичних природних явищ і екокатастроф. Книжка зацікавить усіх, хто любить пізнавати світ.

Для широкого кола читачів.

 

 

 

 

 

Я.І. Перельман Захоплююча геометрія: Країна Перельманія

Це одна з книг Я. І. Перельмана, що так само як і інші написана дуже цікаво. З її допомогою геометрію, як предмет, опанує будь-хто. Захоплююча геометрія від Я.І. Перельмана зацікавить будь кого, адже з неї ви дізнаєтесь як застосовувати знання з геометрії у повсякденній діяльності. Ви зрозумієте навіщо потрібен цей предмет та неодмінно полюбите його.

У книжці “Захоплююча геометрія” автор приділяє велику увагу тому, аби читач зрозумів усю прикладну, практичну користь від знання геометрії. Геометрія виведена поза межі шкільної парти на річку, поле, у ліс таким чином пояснюючи на прикладах застосування тих або інших прийомів, теорем, правил.

Книга видана видавництвом Богдан українською мовою.

Ця книжка без сумніву запхне за пояс з десяток різних підручників з геометрії.

 

Я.І. Перельман Захоплююча алгебра: Країна Перельманія

«Захоплююча алгебра» Я. І. Перельмана — одна з найзахопливіших книг про алгебру.

У ній ця наука ніби відокремлюється від класної дошки, з якою вона тісно «зрослася» у свідомості більшості читачів, і переноситься у вільний простір, де знаходить найрізноманітніші застосування. Основне своє завдання автор вбачає у тому, аби прищепити читачеві інтерес до занять алгеброю та викликати у нього бажання самостійно усунути прогалини своєї математичної підготовки. Прочитавши книгу, читач знатиме незмірно більше про основні ідеї алгебри та про її застосування, ніж про це можна довідатися з десятків «шкільних» підручників та посібників. Книга перекладена багатьма мовами світу. Повний переклад українською мовою виходить уперше. Книга зацікавить усіх, хто хоче мати правдиве уявлення про математику, зокрема, — переконливі свідчення про можливості її практичного застосування.

Для підлітків від 9 до 12 років та всім охочим!

 

Перельман Я.І. Фізика на кожному кроці

За задумом автора, ця книга мала відкривати серію раніше написаних ним науково-популярних книг з фізики, а тому адресувалася для найменш підготовлених читачів. Автор вважав, що приступати до систематичного вивчення фізики можна лише тоді, коли буде накопичений достатній масив спостережень за фізичними явищами у навколишній природі та побуті. У цьому й полягає призначення книги. У ній міститься велика кількість захопливих розповідей про різноманітні фізичні явища, а також описуються найпростіші досліди, які читач може виконати власноруч із використанням підручних засобів. Підвищенню інтересу до предмета сприятиме притаманна автору неповторна белетристична форма розповідей, багатий ілюстративний матеріал, а також екскурси в історію наукових відкриттів, що супроводжуються цитуванням класиків науки, учасників та свідків видатних експериментів. Книга буде корисною не тільки «для юних фізиків», як коротко охарактеризував її призначення сам автор, а й для всіх, хто з допитливістю ставиться до природних явищ, але не має достатніх знань для їхнього пояснення. Вона розширить кругозір читача, збагатить його новими знаннями та несподіваними зіставленнями, а головне — виробить звичку для всього шукати раціонального пояснення. Книга стане в пригоді й батькам, допомагаючи їм відповідати на численні «чому» своїх дітей, а також учителям, пропонуючи їм засоби для підвищення інтересу до навчання їхніх учнів.

Приходьте до бібліотеки! На вас чекають книги, які допоможуть вчитися цікаво та з задоволенням!

Матеріал підготувала Томілова Л.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top