Актуальний репортаж “Україно-мати, трипоче на вітрах жовто-блакитний нескорений стяг”

Screenshot from 2016-08-23 13:48:4223 серпня 2016 року о 12.30 на абонементі ЦБ (вул.К.Данила, 16) до Дня Державного Прапора України відбувся актуальний репортаж.

Бібліотекар наголосила, що Державний прапор як символ країни є втіленням національної гідності, честі та єдності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Прапор виник дуже давно, ще за язичницьких часів. В українців прапор дуже шанували: обов`язково захищали під час бою, наче живу людину; честь нести прапор доручалася тільки найдостойнішим воякам. Під ним українці йшли до проголошення самостійної України, до перемоги. Це прапор миролюбства. Він нагадує наше літо, коли небо над Україною таке синє, як Покрови Пречистої Діви, і наші лани такі золоті, як паски на маминому столі.

23 серпня 2005 року в Україні відзначається День Державного Прапора України згідно з Указом Президента України від 23.08.04 р. Гідність прапора захищається як у самій країні, так і за ії межами. Зневага до прапора розглядається як посягання на честь нації та держави і є злочином, що карається законом.

Святкування Дня Державного Прапора в Україні спрямовано на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки Незалежної України, виховання поваги громадян до державних символів України.

Користувачі з цікавістю ознайомилися з книжковою виставкою:”Україна: від Незалежності до свободи”, на якій була поличка:”Наш стяг – пшениця у степах під голубим сплетінням неба”.

Відповідальна за проведення репортажу бібліотекар абонементу ЦБ Лисенко Л.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top