Центральна дитяча бібліотека

Головна  >>  Бібліотеки

placeholder м.Івано-Франківськ, вул. С.Бандери, 8
email biblio.if.cdb@gmail.com telephone +38 0342 53 25 97
people Завідувачка бібліотеки – Железняк Марія Олександрівна
calendar Графік роботи:
понеділок – четвер clock 10:00 – 18:00
субота – неділя clock 10:00 – 18:00
п’ятниця closed вихідний день

Центральна дитяча бібліотека є своєрідною культурно-освітньою, виховною інформаційною установою, у ній навчають бібліотечно-бібліографічної грамотності дітей та організаторів дитячого читання, вона організовує дозвілля дітей мікрорайону міста, щорічно обслуговує близько 3059 читачів віком до 15 років. Відвідування бібліотеки за рік становить 365431 разів. Фонд бібліотеки налічує 47926 примірників книг.

Юні читачі бібліотеки мають можливість користуватися систематичним каталогом, систематичною картотекою статей, різними тематичними картотеками. У відділі обслуговування дошкільнят та учнів 1-4 класів діє абонемент і читальний зал. До послуг маленьких читачів книжки, журнали та газети, які розміщені на невеличких стелажах. Улюбленим куточком для маленьких читачів є читальний зал, де діє пізнавально-ігровий гурток “Грайлики – читайлики”.

Бібліотекарі знайомлять дітей з казковим дитячим царством, вчать їх читати і любити книжку. Відділ обслуговування учнів 5-9 класів має абонемент і читальний зал.

Він пропонує своїм читачам:

– літературу на всі смаки: історичну, природничу, поезію, прозу та за шкільною програмою;

– літературу пригодницького та фантастичного жанрів.

Читальний зал запрошує дітей до самостійного читання та на цікаві масові заходи. Великий вибір періодичних видань довідково-інформаційного матеріалу допомагає дітям збагатити свої знання, знайти відповіді на конкретні запитання. Полюбити природу, навчитися берегти навколишній світ і Україну допоможе еколого-природничий клуб „Барвінок”. Зустрічі з цікавими людьми збагачують дітей духовно, виховують добрими людьми.

Власний сайт — http://www.bibliokid.if.ua.   – переможець Всеукраїнського конкурсу інтернет – сайтів -2012. Сайт містить оповідання та вірші для дітей, загадки, різноманітні пізнавальні статті для дітей про Україну, що стануть корисними при підготовці до шкільних ранків, тематичних вечорів та й просто для загального розвитку дитини. Невеликий об’єм пропонованих матеріалів дає змогу з легкістю роздрукувати обраний твір.

Поділіться цим записом в: