Краєзнавчий відділ центральної бібліотеки

Головна  >>  Бібліотеки

placeholder м.Івано-Франківськ, вул. Мазепи, 1
email biblio.if.kraez@gmail.com telephone +38 0342 53 07 29
people Зав. відділу краєзнавства Паркулаб Ганна Адамівна
calendar Графік роботи:
понеділок – четвер clock 10:00 – 18:00
п’ятниця closed вихідний день
субота clock 10:00 – 18:00
неділя clock 09:00 – 17:00

Краєзнавчий відділ центральної бібліотеки створений у 1999 році як структурний підрозділ ЦБ, який очолює  Паркулаб Ганна Адамівна. У відділі працює бібліограф.

Партнерами краєзнавчого відділу є Центральний Народний Дім, історико-меморіальний музей ім. О. Довбуша, музей визвольних змагань, ЗОШ №4, Приватна католицька школа ім. св. Василія Великого, храм Царя Христа ЧСВВ. Краєзнавчий відділ веде цікаву і змістовну масову роботу. Кожного року традиційно проводиться два загальносистемні Дні краєзнавства, організовуються виставки на різноманітну тематику, що висвітлюють різні сторони з життя нашого краю, проводяться історичні повідомлення, години народознавства, історичні мандрівки, зустрічі з цікавими людьми, відомими краєзнавцями нашого краю.

27 серпня 2016 року в краєзнавчому відділі ЦБ відкрито кімнату-музей Івана Франка з нагоди 160-річчя від дня народження поета. Родзинкою роботи кімнати-музею є проведення  екскурсій для мешканців та гостей міста. При краєзнавчому відділі започаткований клуб краєзнавців Івана Франка.

Відділ щоквартально видає інформаційний бюлетень «Івано-Франківськ на сторінках преси», в якому міститься матеріал з місцевої періодики та центральних видань, складає інформаційні списки по різних темах з питань краєзнавства.

Поділіться цим записом в: