“Апостол духу, каменяр — Іван Франко”

“Іван Франко — це розум і серце нашого народу. Це боротьба, мука і передчуття щастя України. України і людськості. …Франко живе в народній пам’яті як великий Каменяр…» 

(М. Рильський).

Іван Якович Франко — поет, прозаїк, драматург, перекладач художніх творів усіх жанрів, як вчений-історик, фольклорист, етнограф, економіст, історик літератури, як журналіст, літературний критик, редактор і видавець, і нарешті, публіцист і політик. Був серед діячів, котрі вирішили повернути колесо долі. Він прославився у кожному напрямку, за який брався.

З нагоди 166-ї річниці від дня народження І. Я. Франка, 27.08.2022 р. о 14:00 в читальному залі ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради,  відбувся екскурс в літературну  спадщину великого Каменяра. Бібліотекарі підготували тематичну виставку “Апостол духу, каменяр — Іван Франко”. Користувачі мали можливість переглянути художні й публіцистичні твори, наукові статті, нові дослідження франкознавців та світлини різних років життя поета.

Літературна спадщина такої геніальної особистості як  Іван Франко є золотим фондом України. Його твори вчать нас думати, розуміти  та відчувати, а також позиціонувати себе нацією, гідною поваги та захоплення. Кожен твір письменника – це ідея загальнонаціональної єдності та автентичності.

Пам’ять про письменника вічна: його творчість досліджують, вивчають, цитують. Сьогодні твори Франка є затребуваними, як і раніше. А його слова “Ми мусимо навчитися чути себе українцями — не галицькими, не буковинськими, а українцями без соціальних кордонів” звучать актуально і в наш час.

Відповідальна за проведення заходу З. Петрик. 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top