Аукціон думок “Ваше ставлення до наркотиків”

#Бібліотека_у_дворах

Щорічно 26 червня, починаючи з 1987 року, за рішенням Генеральної Асамблеї ООН у всьому світі відзначається Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотичними засобами та їх незаконним обігом. Про наркоманію нині говорять у всьому світі. Ця проблема турбує політиків, медиків, соціологів, юристів, педагогів і бібліотекарів. 

З метою популяризації  здорового способу життя, профілактики наркоманії серед підлітків, 25.06.2022 р. працівники бібліотеки-філії №6 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради в рамках проекту «Бібліотека в дворах» на прибібліотечному просторі провели захід –  аукціон думок «Ваше ставлення до наркотиків».

З перехожими обговорювали питання шкоди наркотичних речовин, до чого приводить  їх вживання і чи можливо самотужки побороти це зло. На згадку вручали «Пам’ятки про шкоду наркотиків».

Протягом дня в бібліотеці відвідувачі мали можливість познайомитись з літературою про види наркотичних речовин, наслідки їх вживання для організму людини, яка була представлена на книжковій виставці «Наркоманія: профілактика і подолання». 

Бібліотекарки розповіли, що за приблизними даними, у світі налічується понад один мільярд наркоманів. Щорічно в результаті вживання наркотиків гинуть близько 200 тисяч людей. Наркоманія знаходиться на шостому місці в списку найбільш поширених причин смерті осіб віком 15-49 років.  Молодим людям було запропоновано взяти участь в анкетуванні «Ваше ставлення до наркотиків». Всі респонденти   згодились з тим, що наркотики несуть згубну дію на організм людини.

Здоров’я, радість життя і щастя у наших руках! Обираймо ЖИТТЯ зі всіма непідробними емоціями та відчуттями! Воно того варте!

Відповідальні працівники бібліотеки-філії №6.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top