“Безліч емоцій в одному символі”

19 вересня кожен рік відзначається незвичайне свято — День народження приязного електронного символу – “Смайлика”.

З цієї нагоди в бібліотеці-філії № 14 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради для дітей підготовлена цікава інформація “Безліч емоцій в одному символі” та проведено майстерку “Мій смайлик”. 

19 вересня 1982 року професор Університету Карнегі-Меллона Скотт Фалман вперше запропонував використовувати три символи комп’ютерної клавіатури для позначення “усміхненого обличчя”: “двокрапка, дефіс і дужка : – )”. Ця пропозиція була широко підтримана в усьому світі для  позначення гумористичного повідомлення та значно поповнила електронний лексикон. За сорок років свого існування “смайлик” став незамінним атрибутом електронного спілкування та несе різне смислове та емоційне забарвлення. Щоб краще зрозуміти повідомлення, “смайлики” передають настрій та емоції в електронному спілкуванні.

Для кращого розпізнавання емоцій “смайлика” дітям запропонували взяти участь у майстерці “Мій смайлик”, де виготовляли смайлики-браслети, смайлики-закладки, розфарбовували в різні кольори розмальовки з зображенням смайлика. А  наймолодшим приходили на допомогу мами.

Відповідальна за проведення С.П. Араджіоні.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top