Бенефіс: “По життю з усмішкою”

Народ хоче сміятися. Навіть коли йому не до сміху. Це добре знав Павло Глазовий. Його прості гуморески щиро звеселяли і легко запам’ятовувалися. Тому гуморески Глазового цитували скрізь і всюди. 30 серпня виповнюється Глазовому 100 років. І працівники бібліотеки-філії №2 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради 29 серпня 2022 року підготували і провели бенефіс: «По життю з усмішкою»  і вшанували достойного українця.

Павло Глазовий – один з найпопулярніших українських гумористів, найулюбленіший український «сміхотерапевт». Його вірші додають людям настрою, допомагають побачити в житті більше світлого, радісного, стати добрішими. Навіть назви книжок Павла Глазового досить чітко характеризують їх зміст: «Смійтесь друзі, на здоров`я», «Щоб вам весело було», «Весела розмова», «Хай вам буде весело». Поет, який любив веселий здоровий сміх був щасливий від того, що пише простим людям. Його іскристий гумор  часто носив характер народного анекдоту. Але від того він не лише не губив щирої народної любові, а навіть став ще за життя легендою. Павла Прокоповича Глазового  знають мільйони українців, як на Батьківщині, так і по всьому світу. Вже багато років читачі різних поколінь із захопленням читають гуморески Павла Глазового, кожний знаходячи у його творчості щось своє. Притаманні поету любов до рідної землі, до свого народу, вболівання за українську мову, українське мистецтво донесені до людей в гумористичній формі.  З нагоди ювілею письменника  у бібліотеці влаштована викладка літератури «Через сміх пізнавав світ».

Помер Павло Прокопович Глазовий у Києві 29 жовтня 2004 р. А його гуморески живуть без свого автора вже 18 років, як жили поруч та разом із ним. Бо ці талановиті й веселі вірші – невмирущі. Як Україна і українська душа.

Відповідальна за проведення: Цібій С. О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top