«Борітеся! … По всій землі рівняйте стежку правди»

Іван Франко – видатний український письменник, поет, публіцист, перекладач, учений, мистецтвознавець, етнолог,  фольклорист, історик, соціолог, політолог, економіст і філософ, громадський і політичний діяч. Його творчий доробок, писаний українською, польською, німецькою, російською, болгарською, чеською мовами, за приблизними оцінками налічує кілька тисяч творів загальним обсягом понад 100 томів.

27 серпня 2018 року  о 13:00 у читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Івано-Франківської   МЦБС Департаменту культури міської ради  відбувся захід, приурочений до 162-ї річниці від дня народження Івана Франка, – громадський мікрофон «Борітеся! … По всій землі рівняйте стежку правди» (І.Франко).

Бібліотекарі  підготували до заходу розгорнуту інформацію про життя та творчість поета, книжкову виставку, запросили до активної  участі  гостей бібліотеки. При бібліотеці діє клуб людей золотого віку, його учасники – люди творчі, талановиті і різносторонні у своїх уподобаннях. На вшанування пам’яті Великого Каменяра  учасник клубу Анатолій Коробко представив виставку авторських малярських робіт, а також автентичні вишивки матері Марії Григорівни Коробко.

Анатолій Іванович дуже скромна людина: роботи матері він надавав для експонування в художньому музеї нашого міста. а от свої власні демонструє вперше. На такий крок його спонукали нові друзі, учасники клубу «Люди золотого віку», які  належно оцінили талант майстра і додали йому наснаги на нові творчі знахідки.

Захід проходив в обстановці творчого піднесення: звучали вірші І. Франка, вірші, присвячені Івану Яковичу, знавці творчості Франка розповіли цікаві факти біографії генія слова.  Багато приємних вражень отримали учасники і гості, які вшанували пам’ять Івана Франка, на честь якого у 1962 році перейменоване наше місто. Незабутніми для них стали і знайомства з пересічними жителями міста, які наслідують нашого Великого патрона і творять свою власну історію.

Відповідальна за підготовку і проведення заходу бібліотекар Ірина Тарновецька-Мороз.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top