Бук айстопер «Стівен Кінг – король жахів»

21 вересня 1947 року народився Стівен Кінг, чий титул короля жахів ще ніхто не зміг заперечити. Багато років він вважався самим багатим письменником в світі: Кінг — автор понад 250 творів. Станом на 2019 рік він займає почесне 3-е місце серед найбагатших письменників, його обійшли Джеймс Паттерсон і Джоан Роулінг.

21 вересня 2022 року,  працівники бібліотеки-філії №4 Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели бук айстопер «Стівен  Кінг – король жахів». Бібліотекарка ознайомила користувачів з книгами талановитого письменника. Розповідала про цікаві факти із життя і творчості автора. Всі присутні зацікавилися творами С. Кінга.

Прозваний «Королем жахів» американський письменник,  автор не лише дуже плідний, але й талановитий. Він працює в різних жанрах, а його твори відрізняються дуже оригінальними сюжетами, загостренням пристрастей і несподіваними кінцівками. Перший опублікований твір Кінґа — “Скляний поверх” (1967), проте справжнім літературним дебютом письменника стали романи “Керрі” (“Carrie”, 1974) та “Салімовий наділ”(“Salem’s Lot”, 1975), які зробили письменника надзвичайно популярним серед широкого читацького загалу. Однією із найяскравіших прикметних ознак прози Кінґа є її настанова на поєднання в межах одного твору стильових ознак різноманітних, часто протилежних за характером естетичної спрямованості, жанрів: фантастики, детективу, жахів, містики, філософської алегорії, притчі, що, зрештою, надає його творам ознак оригінальності та неповторності. У Стівена Кінга є ціла армія шанувальників по всьому світу, а його твори багаторазово екранізувалися різними режисерами. Літературному стилю автора властива гострота, моторошні сюжети, увага до діалогів і пристрасть до викриття людських пороків.

Відповідальна Тейсар С. С.  

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top