“Булінг – проблема про яку не можна мовчати”

Булінг – що це та як це зупинити? Це слово прийшло до нас із англомовних країн, де словом «bully» називають хулігана, забіяку, задираку, тобто людину, яка поводиться недобре, ображає інших та пакостить. Багато хто не надає булінгу значення. Але насправді це не просто пустощі або грубість, а особлива форма взаємин, яка з часом переростає в насильство.

24.09.2021р. завідувачка бібліотеки-філії № 12 (с. Микитинці, вул. Грицишина, 10) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, в рамках проекту “Булінг – проблема про яку не можна мовчати”, провела захід  з учнями 6А класу  Микитинецького ліцею.

Бібліотекарка розповіла дітям,  що називають булінгом, як його розпізнати і що робити в ситуації булінгу. Діти з цікавістю слухали історію на прикладі двох чудових яблук, та на відмінно впоралися із завдання відновити частину прислів’я про жостокість. Поділивши дітей на групи, у формі гри, склали психологічний портрет: жертви, очевидців та буллерів. Наприкінці нашої зустрічі дітям було запропуновано об’єднатися у єдине ціле – в павутинку на знак того, що ми разом виступаємо проти булінгу! Не залишилась без уваги і виставка! 

Відповідальна за захід – Гунчак Т.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top