Бюро літературних новинок “Відкриваючи книгу – відкриваємо світ”

Щорічно, 23 квітня, починаючи із 1996 року,  відзначається Всесвітній день книги та авторського права. Рішення про заснування цього дня було прийнято на 28-ій сесії Генеральної конференції ООН з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) у Парижі в 1995 році. Відзначаючи Всесвітній день книги та авторського права, особлива увага приділяється важливій ролі книги у збереженні надбань світової культури, збагаченні спадщини людства, розвитку міжкультурного діалогу, залучення уваги органів державної влади, суспільства до книги як носія інформації, джерела отримання знань, засобу спілкування та активної комунікації, що залишається основою освіти і критичного мислення.

В рамках відзначення Дня книги та авторського права, 22.04.2021 року о 13.00 на абонементі ЦБ ( вул. К. Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради було підготовлено бюро літературних новинок “Відкриваючи книгу – відкриваємо світ”. В ході якого читачі мали змогу ознайомитися із виставкою нових літературних надходжень, книжкових новинок, подарованих бібліотеці українським інститутом книги. До уваги онлайн-користувачів представлений відеоогляд  на книжку Ілларіона Павлюка «Білий попіл».

Відзначаючи Всесвітній день книги, привертається увага громадськості до всіх аспектів діяльності людини, пов’язаних з книгою, організовуються книжкові виставки, ярмарки, автограф-сесії відомих письменників, громадські читання та низка інших заходів, що популяризують книгу і читання.

В епоху глобальних змін, що відбуваються у суспільстві, коли інформатизація та комп’ютеризація охопили майже всі сфери життя, ніяк не відміняють значення книги і художнього друкованого слова для освіти, наукової роботи і, врешті, для душі, тому що нічого не може замінити задоволення від першої прочитаної сторінки нової книги.

Захід підготували: Зіняк М.В. та Данилів Л.В.; відеомонтаж: Зіняк М.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top