Біблійна година “Тихо ангел прилетів і Великдень сповістив”

Земля великим днем зігріта,
Здійснилось чудо із чудес,
Дарує небо звістку світу –
Христос воскрес! Христос воскрес!

21 квітня 2022 року працівники бібліотеки-філії № 3 (вул. Хоткевича, 52а) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували і провели біблійну годину та майстер-клас до Великодня.

У неділю раненько задзвонять дзвони. І цілий світ дізнається, що Христос Воскрес! Що він переміг смерть! І ми, що були з ним в журбі, тепер радісно переповідатимемо один одному цю новину. І прославлятимемо Бога, і дякуватимемо Йому за всі дари. І на урочистій літургії в храмі, і на людному церковному подвір’ї, і за щедрим пасхальним столом лунатиме таке довгоочікуване “Христос Воскрес!”. А у такт гучному передзвонові – “Воістину Воскрес!” Саме про цей Великий День ми говорили сьогодні з читачами у бібліотеці: про традиції, про звичаї,  про побажання, про сподівання, про віру і надію.

Адже Великдень – це давнє свято весни, весняного сонця та природи, свято цілковитої перемоги весни над зимою, перемоги життя над смертю, свято любові та злагоди. У Христове Світле Воскресіння всі ми величаємо Сонце, Землю і Життя. І в день його Воскресіння ми звертаємось до Нього з проханням про захист нашої України, всього українського народу від війни, лиха, горя і страждань. І нехай Господь благословить нашу Україну на добро, на здоров’я, на мудрість, радість та любов, і вірою в те, що ми житимемо обов’язково в українській вільній Україні.

Невід’ємною частиною Великодня є писанки. Писанка – один із найбільш цікавих витворів українського народного мистецтва. Ця традиція дуже старовинна, її зародження сягає сивої давнини, а українці, дотримуючись давніх звичаїв, відтворюють на писанці елементи світу і вірять, що розписане яйце є справжнім оберегом, символом невмирущості і єдності народу. І от сьогодні ми з нашими малими та великими читачами й собі спробували оздобити яйця малюнками та орнаментами. Писанки у нас вийшли найнеймовірніші: з фетру, з кольорового паперу, з деревини та пінопласту. Найпростішим способом оздоблення є художній розпис: завдяки пензлю і фарбам звичайна заготовка стає справжньою прикрасою святкового столу. Можна просто пофарбувати яйця в один колір або ж потім додати крапинки іншим кольором, намалювати квіточки, кумедні дитячі малюнки чи унікальні візерунки. Кожна дитина встигла створити свою особливу писанку, щоб згодом подарувати найближчій людині, адже найцінніший подарунок – писанка своїми руками.

Творіть свято! І нехай барвисті кольори писанок прикрасять кожен дім у цей святковий день та вбережуть від лиха, від усього злого, зцілять усі рани та виженуть всю нечисть з нашої землі!

Відповідальні: всі працівники.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top