Біблійний калейдоскоп “Святе Різдво, мов казка, настає…”

«Різдво!.. Ви чуєте? Лишень від звуків цього чарівного слова у небі починають співати невидимі дзвіночки, і здається, що от-от станеться дещо казкове. Чуєте?»

Сашко Дерманський, «Крамничка тітоньки Мальви»

 

2 січня 2022 року у  бібліотеці-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) Івано-Франківської  МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся біблійний калейдоскоп “Святе Різдво, мов казка, настає”.

Підготовка до Різдва у бібліотекарів та книголюбів не відбувається без книжок, тому біблійний калейдоскоп впродовж чудового січневого дня змінював свої вигадливі візерунки відповідно до запитів наших читачів.

Дехто з них цікавиться духовною літературою, хтось традиційними обрядодійствами, або мріє прикрасити свою оселю ексклюзивними виробами ручної робити, інші – запитують оригінальні святкові рецепти, аби потішити родину смачною вечерею; а хтось просто знайшов час прочитати художній твір на різдвяну тематику, щоб відволіктися від буденності і сповнитися святковим настроєм.

Всім нашим читачам ми охоче допомагаємо підібрати потрібну літературу для користі і для душі, а стосовно різдвяного декору, то за попередній місяць новорічно-різдвяних майстер-класів ми набули неабиякого досвіду і майстерності, тож і тут можемо дати слушну пораду:)

Добірку різноманітних книг на різдвяну тематику підготувала Мар’яна Озарко, ви можете переглянути цю відеопрезентацію на нашому ютуб каналі за посиланням

Серед книжок, які ми пропонуємо в тематичному біблійному калейдоскопі, – збірка реальних історій «Бог діє тихо». Їх розповідають українські священники, наші сучасники. Кожна з оповідей описує певну особливу подію, коли люди відчували близькість із Богом. 

“Різдво-Коляда і Щедрий Вечір: Культурологічна оповідь”. Ця книга, написана видатним вченим-етнографом і церковним діячем Ксенофонтом Сосенком, відкриває глибини українського народознавства, переносить читача до витоків духовної культури українців. 

Романтика зимових свят у книжці шведського письменника Ульфа Старка «Маленька книжка про любов». На головного героя твору Фреда чекають маленькі пригоди та труднощі, іспит з любові, а також справжнє  диво, бо ж наближається Різдво! «Маленька книжка про любов» — історія про великі почуття, яка ідеально пасуватиме до зимових свят.

Ольга Вербенець, Віра Манько. Обряди і страви Святого вечора. Книжка буде цікавою і корисною як для тих, хто вже має ґрунтовний досвід у підготовці до Святого вечора, так і тих, хто, можливо, уперше спробує самостійно приготувати 12 страв, відродити деякі призабуті звичаї у своїй родині, наповнивши переддень Христового Різдва радісною, світлою, чарівною атмосферою.

Тож і ми, бібліотекарі бібліотеки-філії №3 на вулиці Хоткевича, 52 а, з нетерпінням очікуємо прихід Різдва Христового, щедро ділимося святковим настроєм і бажаємо вам у наступному році обрати і прочитати якнайбільше чудових книжок!

Відповідальні всі працівники

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top