Бібліоакція з популяризації читання “Читаємо завжди, читаємо всюди, читають всі, і дорослі і малі!”

  6 вересня, кожного року, світова спільнота відзначає День читання книг. В цей день працівники Абонемента ЦМБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, провели бібліоакцію з популяризації читання “Читаємо завжди, читаємо всюди, читають всі: і дорослі і малі!”.

Акція проходила як в приміщенні книгозбірні, так і при бібліотечній зоні. Бібліотекарі старалися підбадьорити тих, хто любить читати, наголосити на важливості читання, радили придбати нову книгу для читання і радо зустрічали тих, хто сьогодні завітав до книгозбірні, або просто зупинився на вулиці біля рекомендаційної виставки.  Бібліотекарі на вулиці закликали провести цей день якомога більше читаючи: взяти книгу з домашньої книжкової полиці або завітати в бібліотеку і, записавшись, взяти нову книгу, яку давно хотіли прочитати, але ще не спромоглися.

Радіючи читаючим користувачам в бібліотеці, бібліотекарі дякували їм і просили залучати до читання книг друзів і близьких! Також використали цікаву форму роботи – бібліошопінг, в ході якого один користувач бібліотеки пропонував іншому «придбати» книгу з фонду бібліотеки прорекламувавши її. Тішило й те, що разом з дорослими читачами в цей день до книгозбірні завітали і діти, які, дивлячись на приклад читаючих батьків, виявляють неабияку зацікавленість книгою і любов до бібліотеки. Бібліотекарі радіють, що останнім часом значно збільшилася кількість читаючих людей. Без перебільшення можна сказати, що книги допомагають нам краще розуміти один одного, відчувати себе менш самотніми і висловлювати свої складні емоції словами. Адже читання розширює кругозір людини, сприяє збагаченню її внутрішнього світу, збільшує словниковий запас (це найбільш очевидно у дітей), сприяє виробленню більш чіткого мислення, за рахунок цього ми більш ясно формулюємо і висловлюємо свої думки. Також нагадуємо вам про те, що в нашому бібліотечному фонді зібрано багато видань книг наших видатних земляків. Книги місцевих авторів чекають вас. Безсумнівно, життєва зайнятість значно заважає нам всім читати. Але все-таки виділіть трохи часу, щоб надолужити згаяне зі свого списку «для читання». Читайте книги і будьте щасливі!
Яскравим доповненням акції стала книжкова виставка-заклик “Читай книги та змінюй світ”.
Результативність акції – запис нових читачів.
Відповідальні: Кирста О. М, Зіняк М. В.
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top