Бібліовітрина “Моє довкілля – моє майбутнє”

Однією з найболючіших проблем сучасності є забруднення довкілля. Воно небезпечне тим, що не знає кордонів держав, тому забруднення землі, повітря, морів, річок і особливо Світового океану шкодить багатьом країнам, а не тільки тій країні, підприємства якої є забруднювачами природи. Тобто, від дій окремих держав страждають усі. Тому забруднення навколишнього середовища проблема глобальна .

12 квітня 2023 року працівники бібліотеки-філії №4 (вул. Коновальця, 132а) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували і провели бібліовітрину «Моє довкілля – моє майбутнє».

Для ознайомлення читачів з темою збереження навколишнього середовища, та бережливого ставлення до природи було підібрано книги екологічного спрямування, які виставлені у вітрині дитячого відділу, де мешканці мікрорайону зможуть ознайомлюватися, а при бажанні більш конкретного інтересу до даної теми, зможуть зайти у бібліотеку і поспілкуватися з працівниками. 

На тему нашого заходу відбулося  спілкування з нашими  користувачами  і в ході бесіди, вони дізналися багато цікавого про природу та про те, як про неї  піклуватися. А, також переглянули літературу на цю тему. Особливо сподобалась книга  Мартіна Дорі «Діти проти пластику», де вміло розповідається як стати «супергероєм».
На наш погляд, якщо людство хоче й далі жити на нашій планеті, йому треба об’єднати зусилля в боротьбі за чисте довкілля, бо це питання життя й смерті для всіх. Планета Земля у нас єдина, і якщо ми знищимо природу, ми всі загинемо, бо люди є частиною природи, хоча часто про це забувають. А забувати про це не можна, бо чиста вода та повітря потрібні нам для життя. Якщо людство зіпсує навколишнє середовище, то нашим нащадкам не буде де жити. Тому всі країни повинні зробити свій внесок у справу охорони довкілля.

Відповідальні за проведення – Магас М. М., Ліктей Н.К.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top