Бібліоглобус “Разом із книгою по Європі”

Чи на Вкраїні я б ту липу упізнав, що сотню панночок і сотню хлопців бравих ховала в холодку при танцях і забавах, як вечір повивав блакитноводну Рось.

Адам Міцкевич «Пан Тадеуш»
21 травня 2022 року працівники бібліотеки-філії № 3 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради завзято крутнули бібліоглобус, щоб відзначити День Європи, який в Україні припадає на третю суботу травня. Цьогоріч День Європи в Україні є особливим, адже базові європейські цінності, серед яких свобода і демократія, наша країна захищає на полі бою, даючи відсіч знахабнілому російському диктатору.

Крокуючи по Європі з книгою, ми вирішили зробити кілька зупинок у Польщі, не лише тому, що цінуємо літературні надбання нашої західної сусідки, а й з вдячності за потужну підтримку України у кровопролитній війні, розв’язаній російською федерацією.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну кордон з Польщею перетнули понад 2.5 мільйони громадян України. Польща не лише прихистила українських втікачів від війни, але й надає суттєву  гуманітарну та військову допомогу. Звісно, підтримка нашої країни у темні часи жорстокої війни відбувається не тільки на державному рівні. Польський приватний бізнес також у свій спосіб наближає перемогу України, надаючи медичну, логістичну, правову і фінансову допомогу українським біженцям.

Історія взаємовідносин двох держав – України та Польщі не була простою. Та попри війни і конфлікти було також і століття мирного співіснування, яке сформувало середовище добросусідства і шанобливого ставлення, в тому числі і до культурних надбань. Тому в нашій бібліотеці є чимало книжок польських авторів, які ми з радістю пропонуємо нашим читачам.

Відповідальна: В. Якимечко.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top