Бібліоекологічний марафон “Молодь і довкілля: здолаймо байдужість до екологічного лиха”

З 20-го по 25 квітня 2019 року працівники абонементу ЦБ (вул. К. Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували та провели бібліоекологічний марафон “Молодь і довкілля: здолаємо байдужість до екологічного лиха”, за програмою :

  • 20.04 о 15:00 – екологічний майданчик “Почуймо голос природи!!!” (20.04 – день довкілля).;
  • 21.04 о 14:00 – народознавчо-валеологічна мозаїка “Не я б’ю – верба  б’є, здоров’я тобі дає” (21.04-Вербна неділя);
  • 22.04 – Участь користувачів  абонементу ЦМБ в  обласному конкурсі

«Доторкнутись до природи серцем» ;

  • 24.04 (протягом дня) –  передвеликодня екотолока “Я паросток ЗЕМЛІ цієї…” (22.04 – Всесвітній день землі);
  • 25.04.2019 (протягом дня) – день пам’яті Чорнобильської трагедії в бібліотеці ”Чорнобиль: біль і скорбота України” (26.04 – день Чорнобильської трагедії ).

Основними завданнями заходів є привернення уваги молоді до екологічних проблем та виявлення нових ідей збереження навколишнього середовища.

Сьогодні, більш ніж будь-коли, збереження життя на Землі вимагає від нас почуття загальної відповідальності. Дає можливість уважно обдумати дії, які кожен із нас має зробити в напрямі збереження та відновлення довкілля, визначити роль кожного у збереженні нашої планети. Саме ці питання збереження довкілля піднімала бібліотекар спілкуючись з молоддю на вулицях міста під час  екологічного майданчика.

Щоб мати здорове та чисте довкілля, частину проблем повинна вирішувати держава, але є багато таких, що напряму залежать від кожного з нас. Димні звалища, купи викинутого непотребу, переповнені сміттєві баки – в Україні такі картини знайомі багатьом міським жителям. На даний час, побутовими та іншими відходами зайняті майже 4 відсотки території України. Бібліотекарі своїм прикладом на  передвеликодній екотолоці продемонстрували, що для того щоб було чисто в місті – головне самим підтримувати чистоту та не смітити.

Проведення  бібліоекологічного марафону є  одним з способів привернути увагу громадськості до проблем довкілля.

Екотиждень проведений для юнацтва, відповідальні: Кирста О.М., Данилів Л.В., Микитюк У.С., Лисенко Л.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top