Бібліокомпас “Слава Стецько – символ незламного духу України”

14.05.2020 року виповнюється 100 років від дня народження української політичної діячки, журналістки, голови ОУН – Слави Стецько.

З метою відзначення ювілейної дати, працівники абонементу ЦБ (вул. К.Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, запропонували своїм онлайн користувачам бібліокомпас “Слава Стецько – символ незламного духу України” (за сторінками книги “Українки в історії ХХ-ХХІ століття”).

Ніна Міщанчук – автор статті, за якою побудована інформація в цікавій, доступній формі знайомить читача з невідомими фактами з життя і діяльності полум’яної патріотки України, державної діячки однієї з найскладніших епох в українській та світовій історії, яка ще за життя стала легендою.

Її називали найзапеклішим ворогом Радянського Союзу, а ще головною бандерівкою.  Цю жінку ненавиділи спецслужби, але любили  щирі українці. 

Життя цієї жінки було бурхливим, цікавим, незвичайним. Вона була однією з тих жінок, які поклали своє життя на вівтар боротьби, пліч-о-пліч зі своїм чоловіком. Яскрава громадська діячка, політик, що змушена була емігрувати за кордон, до кінця життя зоставалася вірною своїй Україні. «Я вірю в Українську націю» – життєве кредо Ярослави Стецько.

Слава Стецько  назавжди залишиться однією з величних постатей новітньої української історії.

Відповідальна за підготовку бібліокомпасу Кирста О. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top