Бібліорепортаж “Війни Герої, уклін Вам до землі”

  21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Минуло десять років від тоді, як у  ніч з 21 на 22 листопада 2013 року тисячі людей зібралися на Майдані Незалежності у Києві, щоб висловити протест через припинення владою руху до Євросоюзу. Ця дата стала початком Революції Гідності та вироком для проросійського режиму Януковича. Ми пам’ятаємо наших Героїв Небесної Сотні. До цієї дати у бібліотеці-філії №16 (с.Черніїв) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради спільно із працівниками Будинку культури проведено бібліорепортаж «Війни Герої, уклін Вам до землі».

Ознайомлено учасників заходу із історичними матеріалами «Обличчя Майдану» та книжковою мандрівкою «Територія Свободи: нація нескорених». Вшанували хвилиною смутку та запалили свічку памʼяті за Героїв, які загинули на Майдані. Присутні читали вірші «Дзвони серця», Згадаймо поіменно Героїв Небесної Сотні» Оксани Федишин; «Соколу» Миколи Бескровного; «Роману Гурику – хлопцю з нашого міста» Тетяни Лавинюкової та інші із поетичної енциклопедії Герої Майдану. Також дітки вимушено переселені, які навчаються у 4-Б класі нашого ліцею (класний керівник Л.В. Шемрай) ділилися своїми бентежними спогадами про Луганськ – Ралко Давид та Рувим Лесюк – про Херсон. Дуже важко слухати розповіді дітей про ті жахливі події, які їм прийшлося пережити.  Але все ж таки, дітки мріють повернутися у свої домівки, свої міста, які в даний час зруйновані російським агресором.

Наша боротьба за гідність та свободу триває. З великою вдячністю ми дякуємо нашим відважним Захисникам, які і сьогодні захищають  гідність, свободу і незалежність України. Слава Україні!!!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top