Бібліотекарі рекомендують: новинки  від Українського інституту книги

22 березня 2021 року бібліотекарі бібліотеки-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради рекомендують усім користувачам та книгоманам міста нові книги, які  в рамках державної Програми поповнення бібліотечних фондів від Українського інституту книги, наша книгозбірня отримала. Розпізнати ці книги можна завдяки  спеціальній наліпці – фірмовому знаку Українського інституту книги.

Щиро вдячні Українському інституту книги за чудові новинки.

Кевін Горслі. Пам’ять без обмежень. Потужні стратегії запам’ятовування

Автор цієї книжки все дитинство та юність страждав на дислексію. Та вже за 10 років після закінчення школи побив світовий рекорд із запам’ятовування 

У цій книжці Горслі пропонує власну методику тренування уваги та зосередженості, яка допоможе перетворити безлику інформацію на добре структуровані дані, які залишиться у вашій голові надовго. Книжка для найширшого кола читачів, усіх, хто прагне до саморозвитку, для викладачів, батьків, студентів.

Ґарет Мур. Прокачай свій мозок! Цікаві вправи для тренування

Ви — це ваш мозок. І він чекає, коли ви зможете використати весь його потенціал. Ідеальна нагода — влаштувати 40-денний марафон «мозкового штурму». Персональний тренер з інтелектуальної прокачки Ґарет Мур підготував круті вправи на всі «групи м’язів». День за днем, крок за кроком долайте невеликі, прості етапи, які ґрунтуються на найновіших наукових досягненнях і вчать сповна використовувати вроджені здібності. Складайте власний графік тренувань і займайтесь у вільний час! Бо для розв’язання деяких завдань вам знадобиться не один день… P. S. Усі відповіді до завдань — у кінці книжки. Вправи для креативного письма 

  • Завдання для розумної аргументації
  • Розвивальні ігри та головокрутки 
  • Математичні приклади та задачки для гуманітаріїв

Марина Кафтан. Історія брехні. Як ми обманюємося

Ця книжка буде одночасно цікавою, корисною і підліткам, і дорослим. 

Фейки, маніпуляції, забобони, містифікації, пропаганда, реклама. Нинішня проблема медіаграмотності має тривалу історію. Довкола нас чимало відвертої брехні, скільки її не розвінчуй — люди й далі вірять в абсурдні речі. Ця книжка розповість про те, як і хто творить брехню, а головне — як її розпізнати і не піддаватися на зловмисні впливи.

Унікальність видання – це складові, що допомагають дорослим знайти правильні слова для обговорення психологічних моментів з дітьми та глибшого розуміння історичного контексту:

– друкована книжка;

– детальний бекґраунд за QR-кодом;

– ігрова закладка.

Лія Прайс. Про що ми говоримо, коли говоримо про книжки: Історія та майбутнє читання

Що станеться з книжкою у добу онлайн-трансляцій, інтернету і соціальних мереж? Чи буде існувати друкована книжка? Як зміниться життя людини без книжок, чи зміниться? І яке майбутнє читання? Авторка книжки через аналіз наукових досліджень та низку цікавих фактів з історії книжок формує відповіді на ці питання і загалом заспокоює читачів. Ця книжка буде корисною видавцям, бібліотекарям, критикам і оглядачам, вчителям, книгарям та всім любителям книжок.

Богдан Логвиненко. Ukraїner. Країна зсередини

Книга за мотивами першого кола масштабної експедиції Україною, яка тривала з літа 2016-го до зими 2018-го року й охопила всі історичні регіони — від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії. У книзі зібрано найяскравіші моменти з манд­рівок унікальними куточками країни: історії людей та місць, що надихають, зворушують і дивують, а також вражаючі фото, які показують Україну справжньою, несподіваною, цікавою та автентичною. 

Мирослав Дочинець. Діти папороті

Ця книга – про жало війни в серці, про любов і кохання, про муки і радість творчості та служіння науці, про Дім, у якому живе душа, про мову птахів, про дикі черешні, прадавні, як світ, трави і вино першого тиску… Про те, що в житті рано чи пізно, навіть досить пізно – щось відбувається вперше. І після того ти ніколи вже не будеш колишнім.

Нові книги завжди дарують радість! Приходьте до нас після закінчення карантину. Слідкуйте за публікаціями на нашому сайті та дивіться відео на нашому YouTube каналі.

Підготувала Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top