Бібліотечна виставка-калейдоскоп “Японія — країна див”

До Всесвітнього дня туризму та року Японії в Україні у бібліотеці-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано – Франківської міськради для широкого кола користувачів з 6 по 30 вересня 2017 року розгорнута бібліотечна виставка-калейдоскоп “Японія — країна див”.

2017 рік за ініціативою Президента України оголошено роком Японії в Україні. Цього року виповнюється 25 років з часу визнання Японією незалежності України та встановлення дипломатичних стосунків між нашими країнами. А 45 років тому, за словами Президента України , «духовні столиці наших держав – Київ і Кіото – розпочали історію своєї дружби та тісних обмінів».Користувачі бібліотеки здійснили уявну подорож, своєрідну екскурсію до далекої від нас загадкової країни Ніхон, що в перекладі означає “Країна Вранішнього Сонця”, країни, що першою в світі зустрічає схід Сонця; країни, де кожен день року є днем милування або квітучою сакурою, або квітучою сливою, або хагі, що прикрашає великими рожевими квітами своє безлисте гілля, або місяцем, або зіркою, або співом комишівки, або… Не можна перелічити всього, на чому зосереджують свою увагу японці, заглиблені у споглядання та осмислення оточуючого світу.

Бібліотекарі підготували добірку книг та журнальних матеріалів, які познайомили читачів з японською культурою, традиціями, звичаями, які допоможуть створити втаємничену церемонію чаювання, оволодіти казковим мистецтвом оригамі, ікебани, бонсай. Шанувальники художньої літератури відкрили для себе поезію Мацуо Басьо, твори лауреата Нобелівської премії Ясунарі Кавабати, Кобо Абе, Харукі Муракамі та ін.
Японці прагнуть відтворити велике у малому, сказати про велике небагатьма словами. І ця бібліотечна виставка допомогла пізнати світ Японії та її культури, такий далекий і незрозумілий для нас, європейців, що звикли до іншого світобачення і занадто віддалились від природи.

Відповідальна за організацію виставки Озарко М.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top