Бібліотечна виставка- портрет ” Уклін безсмертній славній жінці- великій Лесі Українці”

Кожним словом, кожним прошенем думки, кожним болем своїм живе в душі нашого народу людина, ім’я якої – Леся Українка.

24.02.2020 року у бібліотеці-філії №1 по роботі з дітьми (вул. Мазепи 11А)  МЦБС департаменту культури Івано – Франківської міської ради оформлено бібліотечну виставку – портрет “ Уклін безсмертній славній жінці – великій Лесі Українці” біля якої бібліотекар розповіла  присутнім про життєвий і творчий шлях Лесі Українки.

Чи знаєте ви когось, хто здійснив подвиг?. Сьогодні ви почуєте про людину, яка здійснила подвиг в ім’я свого народу. Цю людину в народі називають дочкою самого  Прометею, бо герої її поезій “сіють квіти на морозі”, виступають проти рабства, ціною власної крові захищають свою країну.

Леся Українка стала найбільшим збирачем українського фольклору, зберігши його для нащадків , знала близько 500 народних пісень, вона вчила любити і шанувати своє походження, свій народ. За коротке життя Леся встигла зробити  в галузі літератури стільки, що вистачило б на життя кількох. Вона була поетом, драматургом, прозаїком, літературним критиком, публіцистом, перекладачем і фольклористом.

Вкраїно! Красо моя, туго моя нерозрадна , де ти? Обізвися, рідна! Я чую твій голос! Пізнаю його в шепоті вітру, в пахощах чебрецю й материнки. Чуєш, нене? Це я,  дочка твоя, Леся, що нареклася твоїм ім’ям священним. Я не забула тебе, і не забуду ніколи.

                                                                                             Леся Українка.

Відповідальний за проведення Драганчук Г. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top