Бібліотечна виставка «У вічній красі та онові сіяє веселка любові»

Screenshot_1З 10 лютого по 20 лютого 2016 року у бібліотеці-філії № 3 (вул. Хоткевича, 52а) для широкого кола користувачів до Дня Святого Валентина було розгорнуто бібліотечну виставку «У вічній красі та онові сіяє веселка любові».

В усі часи й народи кохання було джерелом творчості та натхнення митців, поетів і письменників. Саме до такої духовної скарбниці мали змогу звернутися користувачі бібліотеки, щоб почерпнути з неї перлини української і світової любовної лірики : сонети Ф. Петрарки й В. Шекспіра, вірші Р. М. Рільке, Г. Гейне, І. Франка, О. Олеся, Л. Костенко.

Також читачі згадували улюблених героїв з романів М. Мітчелл «Звіяні вітром», Ш.Бронте «Джен Ейр», Р.Н. Гюнтекіна «Чаликушу», Д. Г. Лоуренса “Коханець леді Чаттерлей”, О. Назарука «Роксоляна», Б. Лепкого «Мотря», О. Кобилянської “Царівна”, Н. Гурницької “Мелодія кави в тональності кардамону” та інші.
Ще можна було дізнатися чимало цікавих і зворушливих історій про кохання Трістана й Ізольди, Антонія і Клеопатри, Петрарки та Лаури, Лейли і Меджуна, гетьмана Мазепи й Мотрі, Лесі Українки і С. Мержинського, М. Коцюбинського та О. Аплаксіної.

А щоб створити романтичну атмосферу бібліотекарі запропонували читачам виготовити до Дня Святого Валентина чудові подарунки своїми руками.

Відповідальна за проведення бібліотекар І категорії Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top