Бібліотечне бієнале «Модні фішки сучасної книжки»

20 березня в центральній дитячій бібліотеці Івано-Франківської МЦБС, що на вулиці Степана Бандери 8, дітям розповіли про сучасні книги сьогодення. До бібліотеки завітали учні 5В класу ЗОШ №11 разом з бібліотекарями школи. Діти дізналися про різноманітні фішки сучасної книжки, брали участь у іграх та конкурсах, оживляли малюнки сучасного видання книжки Л.Керрола “Аліса в країні Див”.

Сучасна книжка… Яка вона?

Поруч із традиційною книгою, де є текст та ілюстрації до нього, у світі стрімко розвиваються інноваційні технології у проектуванні дитячої книги. Видавці дитячої книги використовують модні фішки для дитячої книжки: термо-фарби, флуоресцентні фарби,  ароматні чорнила.

Українська інноваційна компанія Live Animations з офісами в США, Німеччині та Україні розробила унікальний продукт – видання книг з технологією доповненої реальності. Одна з книг, яку діти розглядали в бібліотеці, книга «Аліса в країні Див» Льюїса Керрола. “Аліса в Країні Див” – перша українська книжка з доповненою реальністю. Крім українського перекладу, видавництво підготувало й оригінальну англійську версію книги з AR. Графічне оформлення книги взяла на себе вітчизняна художниця, автор “картин щастя” Євгенія Гапчинська. У новинці класичний сюжет переплівся з чудовими ілюстраціями та сучасними технологіями. Фішка цієї книжки у тому, що персонажі оживають. Потрібно навести смартфон з спеціальним додатком на сторінку з позначкою і діти зможуть “зануритись” у фантастичний світ Країни Див, зробити селфі з Алісою чи зняти сторіс для інстаграм.

На заході діти із захопленням “пірнали” у нору слід за кроликом у фраку, побували у саду Червової королеви, познайомились з Капелюшником, здивуванню та емоцій не було меж.

Було цікаво! Діти пізнавали, гралися і дивились, як оживають сторінки! Найактивніші учасники заходу отримали призи – Записнички з ілюстрацією Є.Гапчинської до твору “Аліса в Країні Див”, які також з технологією доповненої реальності для того щоб вони мали можливість продемонструвати унікальність сучасних книг своїм батькам та друзям.

Щира подяка, за допомогу у проведенні заходу, нашим партнерам: БО “Тепле місто”, компанії Live Animation та видавництву “Ranok Creative”.

Відповідальна за підготовку та проведення заходу Томілова Лілія.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top