Бібліотечний відеоетюд “Співачка смерекового краю”

«Зійдуть мої пісеньки як рута
Наче ряст розквітнуть на весні
І як я вже буду позабута
То цвітимуть пісеньки мої».
М. Підгірянка    

29 березня виповнюється 140 років від дня народження поетеси, письменниці, вчительки, культурно-освітньої діячки – Марійки Підгірянки, яка для нас усіх є прикладом доброї матері, дружини, вчительки, поетеси, бабусі, а головне – великої свідомої українки. В знак любові та пошани до рідного прикарпатського краю, вона обрала собі такий псевдонім, але спрвжнє її ім’я – Марія Омелянівна Ленерт-Домбровська. З її поетичного пера відзеркалюється любов до дітей. Вона передає любов до неньки-України, до рідної матусі та любої бабусі. Почала писати Марія ще в юності. Основні мотиви її віршів – оспівування краси рідного краю, природи Карпат.

30.03.2021 року в умовах карантинних обмежень, в рамках тижня дитячого читання, працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька,188) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували бібліотечний відеоетюд “Співачка смерекового краю”.

За допомогою відеопрезентації ми ознайомили дітей з біографією поетеси, з її творчою спадщиною. Діти мали можливість відгадати її загадки і побувати в музеях, які створені на  її честь. Після закінчення карантину запрошуємо переглянути книжки М. Підгірянки, які ми представили на книжковій виставці «Марійка Підгірянка – талант відданий дітям».

Надіємось, що співаночки, загадки, вірші та п’єси допоможуть маленьким школярам пізнавати світ через красу рідного краю.

Відповідальна Подолецька Г.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top