Бібліотечний перформанс  “Книга має право”   

“Хороша книга — втіха і розрада, вихователь і вчитель. Тому книзі така пошана, тому про книгу така турбота”. (М. Є. Шевченко)

23 квітня – Всесвітній день книги та авторського права. Ми, бібліотекарі, щодня перебуваємо серед безлічі книг. У нас почесна місія – популяризувати книгу. За роки роботи ми навчилися не тільки безпомилково орієнтуватися у книжковому просторі, розрізняти авторські стилі, читати між рядків, вгадувати потенційних номінантів високих відзнак та нагород… Окрім цього, ми тонко відчуваємо книгу і її потреби. Ми знаємо, декларуємо та захищаємо права книги, отож ми водночас і бібліотекарі, і книжкові менеджери, і свого роду адвокати  книжки.  

У форматі Всесвітнього дня книги та авторського права вирішили вдатися до перформансу як ефективного виражального засобу, щоб привернути увагу наших користувачів та соціуму до книги. Цінність книги для нашого суспільства неможливо перебільшити. Книга оберігає надбання людського розуму, накопиченого віками, протягом всього періоду існування цивілізації. Книга – це незамінний носій інформації. Книга відкриває нам небачені обрії, допомагає зрозуміти історію народу, розкриває таємниці природи, таємниці життя. У книгах утримується величезний досвід і знання інших людей, якими можна скористатися, поділитися, відчути слово, душу автора. Кожен автор, який пише книгу, вкладає в неї частину своїх знань, своїх думок, почуттів. Вона допомагає нам здобути освіту і стати особистістю. Мета перформансу – наголосити на цінності книги як матеріального,  інформаційного, духовного носія знання і мудрості.

22.04.2021 року о 14:00 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради працівники бібліотеки презентували користувачам авторський перформанс “Книга має право”. Перформанс складається з двох тематичних відеоблоків: “Я – книга”  і “Я – бібліотекар”, об’єднаних спільною назвою. Перформерами виступають бібліотекарі читального залу та відділу АБІС: Світлана Балабан, Ірина Домбек, Надія Каретнікова, Зоряна Петрик, Майя Шегда, Оксана Дубовська, Ірина Тарновецька-Мороз, Юлія Каюда та Олена Цюпер. Цей захід – це наша свідома дієва позиція і переконання, це данина шани книзі та її автору. Приємно відзначити, що бібліотекарі працювали злагоджено, як єдина дружна команда.

Закликаємо вас, шановні користувачі, бути уважними і толерантними до книги і бережливо відноситися до її прав. КНИГА ТОГО ВАРТА! Пам’ятайте, що бібліотекар завжди поруч, ми допоможемо обрати саме Вашу книгу, вкажемо шлях до духовного зростання особистості. Поважайте книгу і її автора, адже кожна книга – це титанічна праця, яка має право на шану і вдячність. Будьте активними: популяризуйте книги в соцмережах, відвідуйте сайти книголюбів, вебінари, Youtube канали, блоги, фейсбук спільноти, присвячені читанню, читацькі конференції, зустрічі, форуми, обговорення онлайн та офлайн. Пишіть та поширюйте відгуки про прочитані книги в групах, за хештегами. Книга має право на повноцінну промоцію і в наших силах це забезпечити. Живімо з книгою щодня, щоб там не було!

Модератор – Світлана Балабан.
Відеозйомка та монтаж: Богдан Зрайко.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top