Бібліофорум в книгарні «Лілея-НВ» «Зоряний час книги»

Книги  діти розуму!
Джонатан Свіфт

Щороку до бібліотек України приходить традиційне і довгоочікуване свято – Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги. Мить підвищення культурної компетентності української молоді, заохочення до читання, популяризація найкращих надбань української і світової літератури. Тиждень дитячої та юнацької книги із дуже давніми традиціями сьогодні не лише не втратив свого значення, але й набув особливого змісту для кожного читача.

26.03.2019 р. о 15:30 в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся захід – Бібліофорум в книгарні «Лілея-НВ» «Зоряний час книги». Студенти Івано-Франківського коледжу Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника були запрошені на зустріч з директором видавництва «Лілея-НВ» Василем Степановичем Іваночко. Він дуже цікаво та інформативно розповів усім присутнім про зародження самого видавництва, про свою діяльність у книговидавничій галузі та нелегкий шлях до її вдосконалення в умовах сучасного сьогодення. Василь Степанович зумів налаштувати аудиторію на свій позитивний настрій, та закликав усіх вірити в свою мрію та впевнено йти до її здійснення. Приємною несподіванкою став подарунок від знаного в місті книговидавця, сім книг із серії «Галич», які стануть цінним поповненням нашої бібліотеки.

«Цей захід було проведено з метою заохочення молоді до читання книг, в час, коли інтенсивний та швидкий розвиток інформаційних технологій, комп’ютеризації, Інтернету набувають все більшої популярності. І хоча ХХІ століття манить нас все новими і новими дивами техніки, хоч Інтернет стає хлібом насущним сучасної молоді, книга не втрачає своєї цінності, вона не може її втратити, адже друковане слово — це глибина думки, це оаза мудрості, яку не спроможна закреслити історія, яку ніколи не зможе знищити спам чи вірус», – звернулася до юної аудиторії ведуча заходу Зоряна Петрик.

Учасники заходу активно висловлювали свої думки про улюблені книги дитинства, показували свою ерудицію у всіх запропонованих вікторинах та відгадували назви книг по емоджі. Цікавим акордом зустрічі стала колективна робота студентів у написанні власного оповідання в стилі «експромт» на фліпчарті. Винагородою для переможців та учасників стала сувенірна продукція МЦБС, а саме: ручки, магніти та календарики, які залишили в студентів непідробні щирі емоції. До уваги присутніх, також була представлена виставка книг видавництва «Лілея-НВ», які є у фондах читального залу ЦБ. Юна аудиторія залишала стіни читального залу в піднесеному настрої і з новим життєвим гаслом: «Комп’ютер – для роботи, а книга – для душі»!

Відповідальна за підготовку та проведення заходу бібліотекар читального залу Зоряна Петрик.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top