Бібліофреш “Смакуй з насолодою”

15 січня 2021 року працівники бібліотеки-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а)  Івано-Франківської  МЦБС Департаменту культури міської ради підготували бібліофреш “Смакуй з насолодою”. Ще недавно всі з нетерпінням чекали на зимову казку і різдвяні свята. Та свята минають і наше серце огортає смуток. А зима прийшла несподівано, коли її вже ніхто й не очікував. Та ще й із заметілями та морозами. Хіба не чарівно читати гарну книгу в теплі та затишку, коли за вікном виє пронизливий крижаний вітер? Працівники бібліотеки-філії №3 підготували відеопрезентацію про книжкові новинки та пропонують вибрати собі щось для читання, поки що холодних зимових вечорів.

Ельчин Сафарлі. “Дім, де жевріє світло”. Книга складається з коротеньких листів люблячої бабусі до своєї онуки. Кожен лист – це маленька історія, сповнена щирістю та бажанням поділитись частинкою добра. Книга наповнена духом моря та ароматами джемів. Хтозна, може після такої книжки, ви станете неперевершеним майстром з варіння найсмачніших джемів в світі.

Джоан Гарріс.  “П’ять четвертинок апельсина”. Найголовніше сховано всередині. Фрамбуаза отримала дивний спадок від матері. Її брату дісталася ферма, старшій сестрі – винний погріб, сповнений бурштиново-сонячних пляшок, а Фрамбуазі – альбом з кулінарними рецептами. Не багацько… Але на берегах зошита впереміш зі старовинними рецептами різноманітних смаколиків вона знаходить загадкові нотатки. Секрети та зізнання матері. Життя, яке вона так ретельно приховувала від дітей, у часи війни й окупації. Маленькі радощі й прикрощі, потаємні думки, дитячі образи та щира сповідь жінки, що боялася любити. Минуло стільки років. Лишилося стільки запитань. Відповіді на них –  у цьому старому щоденнику. Настав час розкрити моторошні таємниці минулого. 

Амелі Нотомб. “Токійська наречена”. Амелі приїздить у Японію, щоб пізнати культуру цієї країни та вивчити японську мову. Рінрі – японець, студент факультету французької філології. Вони обоє – немов люди із різних світів, але Рінрі закохується в цю дивну дівчину, таку близьку й далеку водночас. Амелі має мрію: зійти на Фудзіяму і зустріти на вершині цієї гори перші промені ранкової зорі. Лише так вона зможе глибше пізнати Японію і краще зрозуміти себе. Мрія Рінрі – одружитися з Амелі. Кожен із них іде до своєї мети, досягаючи власних вершин і пізнаючи себе, і врешті віднаходить щось більше, ніж кохання.

Нові книги завжди дарують радість! Приходьте до нас після закінчення карантину. Надіємось, що він буде останній у цьому році. Як писав український поет  Олександр Олесь:

Ти на ніч не дивись…
Яка б ніч взагалі
Не була на землі, –
Прийде ранок колись!

Відповідальна – Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top