«Великий вчитель християнської віри»

“Належить не одній тільки Кесарійській Церкві, и не у свій час, не одним одноплемінникам
своїм був корисний, але по всіх країнах і в усіх містах Всесвіту, і всім людям приносив і
приносить користь, і для християн завжди був і буде вчителем рятівнім”
Амфілохій, єпископ Іконійский

Сьогоднішнього дня, 14 січня східні християнські спільноти спогадують пам’ять великого теолога, святителя, одного із стовпів церкви – Василія, архиєпископа Кесарії Каппадокійської. Це ім’я поруч з іменами Івана Золотоустого, Григорія Ніського та Григорія Назіянина є значимим для цілої християнської культури.
Народився він у 329 році у м. Кейсері, нинішня Туреччина. Будучи поставленим у читці Василій прагнув як найбільше пізнати істину написаного. І от, повернувшись з подорожі, під час якої він відвідав Єгипет, Сирію, Палестину – Василій роздає своє майно і засновує монастир.

В день пам’яті цього великого світила християнства у бібліотеці-філії №11 (с. Угорники, вул. Просвіти, 4) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради була присвячена хвилинка духовності «Великий вчитель християнської віри».

Щиро вітаємо усіх, хто є носієм імені Василій і Василина. Нехай ваші думки завжди будуть чистими, миру в душі і повне серце любові. А приклад цього великого чоловіка нехай надихає кожного на творення добрих справ.
Відомі вислови св. Василія Великого:

«Скільки віднімеш від тіла, стільки додаси сили душі»
«Заради кого хочеш жити, за тих і померти не бійся»
«Більше міри пасує спати мертвим, аніж живим»
«Не слова викликають біль, але цинічне нахабство й надмірність щодо нас»

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top