Вернісаж української вишиванки “Доля, вишита на полотні”

  Вишиванка – оберіг українського народу, символ здоров’я, краси та щасливої долі. Кожен українець знає, що таке вишиванка, адже це не просто одяг, а частина душі.  Історія національного вбрання українців сягає глибокої давнини. Наші працьовиті пращури завжди вміли створити справжню красу з полотна і ниток.

       Щороку в третій четвер травня в Україні важлива подія – День вишиванки. 2022 року вона припадає на 19 травня. 

18.05. 2022 р. о 12.00 працівники читального залу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради  на  запрошення  Богдани Ботюк, завідувачки відділу денного перебування Івано-Франківського  територіального центру соціального обслуговування, у форматі волонтерської діяльності провели  вернісаж української вишиванки      “Доля, вишита на полотні” (до Дня вишиванки). 

       Провідний бібліотекар читального залу ЦБ Надія Каретнікова розповіла про історію Дня вишиванки та українську вишиванку, яка є символом нескореності, сучасною зброєю та нерозривним зв’язком поколінь. Присутні прослухали розповідь про вишиті роботи її матері – Ганни Кики та була показана відеопрезентація “Доля, вишита на полотні”.

      Бібліотекар Оксана Дубовська представила відеопрезентацію із коментарями про особливості орнаменту традиційної української вишиванки у різних областях України “Від Карпат до Криму вишиванка єднає Україну”.

   Виступ Зоряни Петрик присвячений ролі української вишиванки у сучасному світі. Цікавими фактами про давній український оберіг, сучасне українське вбрання та популяризацію національних костюмів був наповнений відеоролик “Вишивані візерунки історії”.  

   На завершення заходу бібліотекарі презентували гостям зворушливий патріотичний відеоролик “Все буде Україна”, як символ нескореності українського народу та віри в нашу майбутню перемогу!

   Відповідальні за проведення заходу Н. Каретнікова, О. Дубовська та

 З. Петрик.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top