Вертепне дійство в бібліотеці “Над Вертепом звізда ясна на весь світ засіяла” 

Вертеп – це дійство, без якого ми б сповна не відчули  повної гармонії і величі Різдва Христового.

Вертепи залишаються улюбленими формами мистецького вираження різдвяної радості. Вертеп – це свого роду театр, у якому акторами стають усі охочі. Це дійство, яке відображає дитячу щирість та зрілу віру , віру у народження Господа нашого Ісуса Христа. Вертеп – це своєрідний простір, якого не торкається час.

9 січня 2023 о 14:00, в рамках проєкту “Різдвяні зустрічі в бібліотеці” на  абонементі ЦМБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулося   вертепне дійство “Над Вертепом звізда ясна на весь світ засіяла”.
У вертепній виставі, яку показали партнери бібліотеки, члени Івано-Франківського осередку “Пласт НСОУ”, основними діями є поклоніння Христові та принесення Йому дарів. І обов’язковими   героями тут були Ангели, Чорт, Волхви, Цар Ірод, Пастухи, три царі – володарі світу. І як добро перемагає злі сили в Вертепі, показаному користувачам бібліотеки, так нехай і наші доблесні ЗСУ переможуть московське, рашистське зло.

Вертепне дійство,  несе радість, мир і спокій у кожну оселю, а на цей раз і в бібліотеку. Бо Різдво Ісуса Христа є найвеличнішим святом українського народу.

Пластуни продемонстрували неабияку виконавську майстерність, адже крім святкового дійства, подарували присутнім і колядки.

Директорка Івано-Франківської МЦБС п. Оксана Вовк  подякувала пластунам,  за співпрацю та на згадку подарувала учасникам Вертепу книги та солодощі.

Вертеп у виконанні пластової молоді залишиться у пам”яті глядачів надовго, бо  така  щирість нікого не може залишити байдужими. І  за такими національно-свідомими  українцями, які не забувають звичаї народу майбутнє України.

Закінчила  бібліотекарка захід віншуванням:
Ісусе маленький, дай нам сили нині,
Хай засяє Злотий Тризуб по всій Україні.
Синьо-жовтий Прапор на вкраїнськім полі,
Щоб не було на Вкраїні ворогів ніколи.
Ісусе маленький, змилуйся над нами,
Дай нам сили і надії в боротьбі з ворогами.
Христос Народився!

Відповідальні за організацію та проведення: Кирста О.М., завідувачка відділу обслуговування ЦМБ, Артем Паньків та Денис Жарков (Івано-франківський осередок “ Пласт НСОУ”.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top