Видання та розповсюдження книжкових закладок “Бути здоровим – модно!”

  7 квітня весь світ святкує Всесвітній день здоров’я, який було започатковано на честь створення, а точніше – прийняття статуту Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) у 1948 році. Щорічно ВООЗ традиційно присвячує це свято конкретній темі – у цьому році це «Загальне медичне страхування та первинна медична допомога», а гаслом стало “Здоров’я для всіх: будь-кого, будь-де”. Доброго здоров’я!» – так вітаються наші співвітчизники, а коли прощаються кажуть «Бувайте здорові!» , тобто бажають здоров’я і практично ніколи не замислюються скільки сенсу закладено у цих словах. Здоров’я — це вільно рухатися з дня в день, відчувати своє тіло та годувати його приємними емоціями та смачною їжею. Здоров’я – це стан повного фізичного, духовного, соціального благополуччя, а не лише відсутність хвороб.

На жаль, хвороби стають незмінним супутником сучасної людини. Хворіємо ми самі, хворіють наші діти, родичі… то хто ж в цьому винен? Спеціалісти ВООЗ твердять, що на стан людини впливають:
спадковість – 20 % ;
спосіб життя – 50 % ;
навколишнє середовище – 20 % ;
медичне обслуговування – 10 %;
Доведено, що все крім спадковості, багато в чому залежить від нас самих. Тож який спосіб життя допоможе зберегти здоров’я? Як нейтралізувати шкідливий вплив екологічних проблем? Що ж необхідно робити, аби зберегти саме дороге, що дано – здоров’я! Саме про це, говорили бібліотекарі абонементу ЦМБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради під час розповсюдження 8 квітня 2024 року о 14:00 книжкових закладок “Бути здоровим – модно!”, як в приміщенні бібліотеки, так і на найближчих до неї вулицях, Виготовленні в рамках видавничої діяльності бібліотеки, яскраві книжкові закладки з написом “Бути здоровим – модно!” дуже сподобались містянам. Вони з цікавістю розглядали їх та навперебій зачитували відібрані бібліотекарями актуальні вислови про здоров’я відомих людей:
– “Не можна купити здоров’я, його можна тільки заробити своїми власними зусиллями” (Поль Брегг);
– “Не можна лікувати тіло, не лікуючи душу” (Сократ);
– Здоров’я – вид гармонії, але його межі дуже широкі й не у всіх однакові. (Гален)
Якщо ви хочете відчувати, або вже відчуваєте себе здоровими, тоді вам може бути корисною і підбірка книг виставки-поради “Здоров’я і природа”, яка діє в бібліотеці. Серед них:
– Ільїна Світлана “Здоров’я на вашому столі”;
Капранов В. Сам собі лікар;
Москоні Ліса “Їжа для мозку. Наука розумного харчування”;
Габор Мате “Коли тіло каже «ні». Ціна прихованого стресу» та багато інших.
Читайте книги, піклуйтеся про себе та будьте здоровими!
Адже інвестуючи в здоров’я – ми інвестуємо в своє майбутнє.
Відповідальні за виготовлення і розповсюдження книжкових закладок “Бути здоровим – модно!” – Зіняк М.В., Нємцева Т. І.
Інформація – Кирста О.М.
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top