“Високолітні обрії життя”

Щорічно 1 жовтня відповідно до рішення генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй відзначається Міжнародний день людей похилого віку. У нашій країні це свято зветься Днем літньої людини. День літньої людини – свято чисте і світле, свято наших батьків, бабусь і дідусів, день, коли ми віддаємо їм свою любов, шану та вдячність.

1 жовтня 2019 р. в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся захід –  День шани і вдячності  “Високолітні обрії життя” (до Міжнародного дня  людей похилого віку). 

  Бібліотекар читального залу Оксана Дубовська підготувала інформаційну довідку “Любов і милосердя єднає серця”, в якій зокрема зазначила: “Осінь життя – так часто називають старість, адже восени прийнято підводити підсумки зробленого в господарстві, а в похилому віці – підсумки прожитому. Але життя з настанням старості не закінчується, бо кожен день приносить все нові й нові враження. Перед людьми похилого віку досить гостро стоїть проблема соціальної самотності, котра ще більше посилює почуття соціальної незахищеності та знедолення”.

Також бібліотекарі читального залу підготували однойменну бібліотечну виставку-довідку. Користувачі бібліотеки мали змогу ознайомитися із книгами, газетними  і журнальними статтями, які розкрили юридичну сторону проблеми та міжнародний досвід.

Бібліотекарі читального залу не забули про своїх ветеранів праці: зокрема регулярно телефонуємо і підтримуємо Ніну Володимирівну Матвієнко, а також організовуємо матеріальну допомогу сім’ї Москальових.

Мета цього Дня – привернути увагу суспільства до проблем громадян похилого віку- пенсіонерів,  інвалідів, одиноких непрацездатних громадян, можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Тож, якщо поряд нас  проживає самотня людина похилого віку, не забуваймо про неї, заходьмо в гості, спілкуймося. І тоді вони не будуть себе відчувати одинокими, зрозуміють , що не байдужі нам.

Відповідальна за проведення заходу бібліотекар читального залу ЦБ  Оксана Дубовська.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top