Виставка-дія “Франкові читання”

“Його дух обіймав цілий народ, і він бажав працювати для цілого народу”.
Ганна Франко-Клочко

28 серпня в бібліотеці-філії №14 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради була організована виставка-дія “Франкові читання”, присвячена 166-й річниці від дня народження І.Я. Франка.

Доторкнутися до талановитих творів письменника, поета, публіциста, перекладача та великого патріота І.Я.Франка мали можливість відвідувачі та гості бібліотеки.

”… пізнавши що-небудь, я бажав і всіх сил докладав довести й інших до того, щоб зацікавилися тим і розуміли се”, – так пояснював свою багатогранну 40-річну діяльність сам Іван Якович.

Для сучасного українця Іван Франко – втілення національного  духу, патріотизму, незламності перед викликами долі. Тому і твори його актуальні та цитовані, зокрема: поема “Мойсей”, повість “Захар Беркут”, вірші “Земле, моя всеплодющая мати…”, “Червона калино, чого в лузі гнешся?”, “Гімн” тощо. Цікавість до життя, діяльності та творчості Франка пробуджують і біографічні збірники: Горак Р. Бажав я для скованих волі…

Біографія Івана Франка . – Львів: Апріорі, 2015; Спогади про Івана Франка / Упорядник М.І.Гнатюк. – Львів: каменяр, 2011.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top