Виставка-експозиція “Україно, незборима зроду – ти душа великого народу”

Screenshot from 2016-08-22 11:56:19З нагоди 25-ої річниці проголошення Незалежності України у бібліотеці-філії №3 з 19 серпня 2016 року розгорнуто виставку-експозицію “Україно, незборима зроду – ти душа великого народу”.

Література на виставці представлена за такими розділами:

  • Про давнину, яка на часі.
  • Моя Україна в огні…
  • На цій землі ми народились, цю землю оспівали ми.

Відвідувачі мали можливість ознайомитися з виданнями українських та зарубіжних істориків про минуле України з найдавніших часів і до сьогодення. Література, зібрана на виставці, допоможе більше дізнатися про боротьбу українців за незалежність і своїх героїв. Маємо знати    історію, щоб зрозуміти сьогодення і заслуговувати на краще майбутнє.

    Усі найкращі дочки й сини України протягом століть мріяли про її незалежність, віддавали всі свої сили й прагнення в ім’я цієї мети. Козаки Гетьманської доби, видатні діячі  Українського визвольного руху часів Української революції та Другої світової війни : Євген Коновалець, Симон Петлюра, Степан Бандера, Роман Шухевич, Олена Теліга, Тарас Шевченко, Іван Франко, Олександр Олесь, Василь Симоненко, Ліна Костенко, Василь Стус — ці та інші імена навіки увійшли в історію нашої культури як імена найполум’яніших борців за волю й незалежність України, їхній внесок у здобуття незалежності є надзвичайно вагомим, так само, як і внесок мільйонів безіменних борців.

Сьогодні в Україні — боротьба життя і смерті. Віримо, що битва за Україну, за її незалежність завершиться перемогою завдяки мужності та героїзму наших воїнів.

Окрім друкованих видань виставку доповнюють рослини-символи та вишивані рушники.

Відповідальна за організацію виставки зав. філією Гуменяк С.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top