Виставка-консультація “Забезпечення прав людини в Україні”

Починаючи з 2008 року, в Україні проводиться Всеукраїнський тиждень права. Головні завдання Тижня – показати важливість правової освіти українців, виховувати в них повагу до закону та прав людини, залучити до участі в цікавих правових заходах. Бібліотекарі читального заду ЦБ  активно  долучилися до відзначення  Всеукраїнського тижня права .

З 7 до 12 грудня 2022 року в читальному залі ЦБ Департаменту культури Івано-Франківської міської ради діяла бібліотечна виставка-консультація “Забезпечення прав людини в Україні”.

Виставка включала три тематичні блоки: “Права людини – гарантія розвитку людства”, “Закони, за якими вчимося, працюємо, живемо”, “Дитинство, захищене законом”. 

Правова література допомогла користувачам дізнатися про трактування певних прав і  понять, про державні інстанції та установи, визначитися з конкретними посиланнями на європейські та українські законодавчі норми й правові документи, проілюструвала типові приклади порушень прав людини, дітей, громадських об’єднань тощо. 

У форматі виставки бібліотекарі ініціювали діалог з користувачами, обговорення актуальних статей. Також бібліотекарі інформували молодь міста про діяльність молодіжного правового клубу “Діалог”, що діє при читальному залі та запрошували до активної участі в онлайн та оффлайн засіданнях клубу. 

Відповідальні за організацію і презентацію виставки бібліотекарі читального залу ЦБ.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top