Виставка-навігатор “Обери професію – здійсни мрію”

Проблема професійного самовизначення підростаючого покоління  завжди була актуальною. Одним з найважливіших завдань, яке ставить перед собою сучасна молодь, є пошук і знаходження певної професії, профілю, які дадуть можливість не тільки забезпечити себе і майбутню сім’ю матеріально, але й отримувати задоволення від улюбленої справи.

Щороку сотні тисяч юнаків та дівчат, що завершили шкільне навчання, починають шукати застосування своїм силам і здібностям “у дорослому житті”.  При цьому, як свідчить статистика, більша частина молодих людей зіштовхуються з серйозними проблемами, пов’язаними з вибором професії, профілем подальшої освіти, наступним працевлаштуванням тощо. І причини не тільки в “закритості” ринку праці для молодих і недосвідчених, але й у тім, що більшість старшокласників має досить приблизні уявлення про сучасний ринок праці, про існуючі професії. Вони не в змозі реально співвіднести пропоновані тією або іншою сферою професійної діяльності вимоги зі своєю  потенціалом.

Тому організація та проведення профорієнтаційної роботи є актуальним питанням.  Не стоять осторонь цієї проблеми і сучасні бібліотеки.

16.03.2021 р. о 14:00 працівники читального залу ЦБ (вул. Пилипа Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради презентували для користувачів читального залу ЦБ та віртуальних користувачів виставку-навігатор з коментарем  “Обери професію – здійсни мрію” (На допомогу абітурієнту), яка буде діяти до 1 вересня 2021р. Провідний бібліотекар читального залу Надія Каретнікова підготувала розгорнутий коментар до виставки.  

Виставка-навігатор складається з трьох розділів:

  1. Сучасний ринок праці.
  2. Професійна орієнтація – дороговказ до професії.
  3. Світ сучасних професій.

Для онлайн-користувачів бібліотекар ІІ категорії Оксана Дубовська підготувала відео-презентацію “Твоя професія – твоє майбутнє”. Лаконічна та змістовна презентація допоможе старшокласникам відкрити для себе світ нових професій та дізнатися більше про вже відомі,  надасть  поради при  виборі професій, ознайомить з топом найпопулярніших професій сьогодення. Дизайн презентації яскравий, виразний, комфортний для сприйняття. 

Масовий захід підготувала провідний бібліотекар читального залу ЦБ Надія Каретнікова та бібліотекар ІІ категорії Оксана Дубовська.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top