Виставка – портрет “Незабутній”

“Людина повинна завжди
пам’ятати, звідки вона пішла в життя”

(О.Довженко)

10 вересня в бібліотеці – філії №14 (вул. Довженка,12) МЦБС Департаменту культури Івано – Франківської міської ради відбулася виставка – портрет “Незабутній”, присвячена 125-й річниці від дня народження О.П.Довженка.

Олександр Петрович Довженко – унікальна постать в історії України. Для ознайомлення з його творчістю матеріали виставки згруповані за розділами : “Багатовимірна постать О.А.Довженка”, “Прозаїк – драматург – кінорежисер”, “Істинне тільки те, що прекрасне”. Тут представлені кіноповісті митця “Повість полум’яних літ”, “Поема про море”, “Україна в огні”, “Зачарована Десна”, його оповідання, “Щоденник”, публіцистика. Доповнюють образ О.Довженка монографії С.Плачинди та І.Семенчука. Цікаві випадки із життя письменника відображені в книзі О.Парипи “Великі українці без масок”, спогадах П.Тичини, О.Гончара, М.Рильського.

Кожен відвідувач мав можливість вибрати для себе цитату, афоризм чи вислів знаменитого кінорежисера, зокрема: “Я був багато хвалений і не раз осуджений за свої роботи і прийшов до висновку, що мірою поступу творчості життя повинно бути добро, а не зло”.
Відповідальна за проведення С.П. Араджіоні

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top