Виставка-портрет “Провідний історик Прикарпаття”

З 20-27 липня 2018 року у бібліотеці-філії № 3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради до 90-річчя від дня народження Володимира Грабовецького розгорнуто виставку-портрет “Провідний історик Прикарпаття”.

Бібліотекар розповіла про патріарха прикарпатської історичної школи, дослідника опришківського руху, історика -«біографа» міст і сіл, академіка Академії наук вищої школи України, професора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, доктора історичних наук Володимира Грабовецького, учня відомого історика Івана Крип’якевича. У молодості майбутній вчений мріяв бути співаком, художником. Але найближче до серця була історія України.

Користувачі бібліотеки мали нагоду більше дізнатися про відомого історика і познайомитися з його науковим доробком. Володимир Грабовецький опублікував понад 1000 наукових і науково-популярних праць, серед яких 45 монографій, 75 окремих видань, 900 статей з історії України, в тому числі і Прикарпаття, автор шести опублікованих «Нарисів історії Прикарпаття» (1992-1995) та трилогії «Ілюстрована історія Прикарпаття» (2002-2004), дві монографії про життя і творчість та вшанування Маркіяна Шашкевича і Тараса Шевченка (2006-2007). Наукові праці Володимира Васильовича друкувалися в ряді країн Європи і Америки.

Історичні монографії, праці видатного вченого зацікавлять усіх, хто хоче знати історію рідного краю.
Відповідальна за організацію виставки Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top