Виставка-присвята «Царівна у царстві духу» в філії №3

 

До 150-річчя Ольги Кобилянської

25 листопада 2013 року у бібліотеці – філії №3 ( вул. Хоткевича, 52а)  для широкого кола користувачів до 150-річчя від дня народження Ольги Кобилянської розгорнуто бібліотечну виставку-присвяту «Царівна у царстві духу». Ольгу Кобилянську називали «гірською орлицею» за горде серце, «пишною трояндою в саду української літератури» — за яскраву метафоричність бачення. Себе ж вона називала скромно і просто – «робітницею свого народу», девізом життя якої були слова: «Що я люблю, люблю вже навіки».

Читачі бібліотеки мали змогу ознайомитися з творами Ольги Кобилянської, а також з цікавими розвідками про життя і творчість письменниці. Особливо зацікавили користувачів такі книги:

  • Кобилянська О. Аристократка[Текст] : оповідання, повісті/ Ольга Кобилянська.—К. : Основи, 2001. – 697 с.            
  • Кобилянська О. Слово зворушеного серця [Текст]: Щоденники. Автобіографії. Листи. Статті і спогади/ Ольга Кобилянська. – К.: Дніпро, 1982. – 359 с.
  • Ярош Я. Дорогий Хтосічок [Текст] : п’єси / Ярослав Ярош. — Івано-Франківськ : Нова Зоря, 2000 .—272 с.
  • Врублевська В. Шарітка з Рунгу [Текст]:біографічний роман про Ольгу Кобилянську/ Валерія Врублевська .—К.: Академія, 2007. —  512 с.  

 

З цих книг читач може дізнатися чимало цікавих фактів з життя  Ольги Кобилянської, її стосунки з Лесею Українкою, Василем Стефаником, Осипом Маковеєм, Софією Окуневською – першою українською жінкою-лікарем на Галичині,  поринути в атмосферу маленького містечка в глибині Карпатських гір, глибше зрозуміти внутрішній світ цієї видатної жінки, бо до свого визнання вона пройшла тернистий шлях, сповнений наполегливої праці, маючи неповну середню освіту, стала однією з найосвіченіших жінок свого часу.

Бібліотечна виставка буде діяти до 10 грудня 2013 року

Відповідальна за проведення бібліотекар І категорії Озарко М. М.

 

До 150-річчя Ольги Кобилянської 0387nn
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top