Виставка – раритет “Книзі судилася вічність”

До Всеукраїнського дня бібліотек з 20 до 30 вересня 2017 року у бібліотеці-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міськради розгорнуто виставку-раритет “Книзі судилася вічність”.

Згідно з Указом Президента України № 471/ 98 від 14. 05. 1998 р., приходить до нас, бібліотекарів, професійне свято — Всеукраїнський день бібліотек, відзначення якого свідчить про глибоку повагу народу до скарбниць духовних надбань людства, зібрання інтелектуальних і культурних цінностей української нації, підкреслює історичну роль друкованого слова в житті суспільства. Символічно, що саме 30 вересня, в день Віри, Надії, Любові та їх матері Софії (мудрості), відзначається це свято.

Є багато див на землі. Та чи не найбільше з них — книга. У ній весь неосяжний світ. Як незгасимий смолоскип вона освітлює шлях людині. Віками книги збирають людську мудрість. В книгах відображена історія людства, його досвід, думки, почуття. В час комп’ютерних технологій, в лабіринтах різноманітної інформації, людині важко знайти тихий притулок, щоб помріяти, подумати про добре і вічне. Ще наприкінці минулого століття багато вчених, засліплених багатьма можливостями кіно, телебачення та комп’ютера, прогнозували зникнення книжкової культури взагалі. Але цього не сталося і вважаємо, що книги назавжди залишаться великим надбанням людської культури. Саме тому бібліотекарі для своїх користувачів зібрали на виставці “Книзі судилася вічність” книги, видані в середині минулого століття, якими зачитувалися тисячі читачів. Вони передають нам досвід минулих поколінь, їхні ідеали, переконання, шляхи пошуку істини. І яких би висот не досягло людство в своєму розвитку, воно завжди буде берегти і цінувати книгу.

Відповідальні за організацію Гуменяк С. М., Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top