Виставка-реквієм “АТО, ООС – завжди болітиме”

З 28 по 31 серпня 2020 року, в рамках відзначення 29-річниці Незалежності України, на абонементі ЦБ (вул. Короля Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулася виставка-реквієм “АТО, ООС – завжди болітиме”. Відповідно до указу Президента України від 23 серпня 2019 року,  29 серпня – вшановується пам’ять захисників, які загинули за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Саме на ці серпневі дні у 2014 році, в ході протистояння російським військам, українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення в Іловайську. 

Новітня історія України відкрила для нас нових героїв, які ціною власного життя тримають над нашою головою мирне небо: славетні “кіборги” і воїни, що обороняли Луганський аеропорт, оборонці Слов’янська та Краматорська, захисники Дебальцевого та Іловайська.

Цей день є днем нагадування нам про те, що  війна за цілісність й збереження нашої держави на Сході триває й досі. Щодня з лінії “Східного фронту” надходять новини, котрі сповіщають  про смерть чи каліцтво наших співвітчизників, тих, для котрих Україна стала матір’ю. Ми не повинні забувати подвиг, тих, хто поклав своє життя на вівтар Незалежності нашої держави. Подвиг хоробрих, які своєю жертвою закарбували власні імена в скрижалях історії. Символікою  відзначення цього свята є квітка соняха. 

З 28 по 31 серпня працівники абонементу ЦБ (вул. Короля Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували для онлайн користувачів виставку книг: “АТО,ООС – завжди болітиме”. Впродовж цих днів користувачі мали змогу ознайомитися з книгами, в яких згадується, чи описується війна на Сході України: Сергій Лойко “Рейс”, Валерій Ананьєв “Сліди на дорозі”, Роман Зіненко “Іловайський щоденник”, Олег Криштопа, Ольга Каліновська “Герої (не)війни”, Васіліса Трофимова “Любов на лінії вогню”, Андрій Курков “Війна” та низкою інших.

Виставка книг була представлена для широкого кола користувачів.

Відповідальна: бібліотекар Зіняк М. В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top