Виставка-рекомендація “Осінь – час читання”

Осінь – це друга весна, коли кожне листя квітка
Альбер Камю

Осінь – лагідна, затишна, загадкова, ошатна, пряна, меланхолійна… Осінь – завжди прекрасна. Хоч розлучатися з літом завжди трохи сумно, особливо, якщо за вікном – холодні вітри, затяжні дощі. Але у кожної пори року є своя романтика, головне її зрозуміти.

З 1 вересня 2019 року на абонементі бібліотеки-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради розгорнуто виставку-рекомендацію “Осінь – час читання” (з циклу “Сезонні читання в бібліотеці”). Осінь – така пора року, коли час милуватися неймовірними краєвидами за вікном, вдихати ні з чим незрівнянний запах осіннього листя, слухати подих холодного вітру, пити каву з кардамоном чи гарячий шоколад, їсти багато сезонних фруктів, пекти ароматний пиріг зі свіжих яблук з корицею. готувати не менш смачні та корисні десерти з гарбуза. Ольга Вербенець у книзі “Страви на чотири пори року: осінь” пропонує якраз великий вибір рецептів осінніх страв, які не вимагають від користувачів великої кулінарної вправності та легких у приготуванні.

Коли за вікном негода, то хочеться загорнутися теплим пледом і з горнятком запашного чаю з імбиром і медом насолоджуватися цікавою книжкою. Її можна читати під шум дощу чи довгими осінніми вечорами, коли за вікном віє холодний осінній вітер. Бібліотекарі підготували романи, оповідання та повісті, які найкраще читати восени. Це книги Туве Янсон “В кінці листопада”, Джоан Гаррис “Шоколад”, романи Алли Рогашко “Осіннє Рондо місячної ночі” та Андрія Кокотюхи “Осінній сезон смертей”, повісті Юлії Смаль “Теплі історії з корицею” та ін.

Осінь – чудова нагода для того, аби перечитати вірші класиків української літератури: Івана Франка, Ліни Костенко, Дмитра Павличка. Дехто обирає для осені книги, що зігрівають душу. Дехто полюбляє щось щемке і сповнене тихим смутком. А ще є книги, на сторінках яких живе сама осінь — в різні епохи, в різних куточках землі: холодна і похмура чи яскрава і терпка, зі своїми врожаями, дощами, святами й турботами.
Приходьте до бібліотеки та обирайте книги, які якнайкраще пасують осінньому читанню, адже вирізняються напрочуд теплою та затишною атмосферою. Виставка буде діяти до 30 листопада 2019 року.
Відповідальна за організацію виставки Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top