Виставка української народної іграшки «Лялька-мотанка»

З 25 березня по 5 квітня в центральній бібліотеці для дітей Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради проходила виставка української народної іграшки та оберегових ляльок-мотанок майстрині з Івано-Франківська Ольги Стасюк.

Здавен-давна лялька-мотанка була хатньо-побутовим оберегом в українській родині. Її створюють безликою, з навхрест перетягнутими чорними або кольоровими нитками. Відтак ніякий злий дух не може вселитися в ляльку та завдати шкоди її господарю.  

34 мотанки, що складають виставку, зустрічали відвідувачів. Яскраві, в українських національних строях, вони на два тижні прикрасили приміщення бібліотеки, привнесли затишок і якусь неймовірно святкову атмосферу!  А відвідувачі отримали велике задоволення від її споглядання! 

Дякуємо майстрині Ользі Стасюк за її працю, за те, що продовжує українські народні традиції та дарує нам радість і тепло!

Пані Ольга – франківчанка. Все життя працювала поваром у дитячому закладі “Католицька школа Св. Василія Великого». Проте завжди мріяла займатися рукоділлям.   

Отож після виходу на пенсію у пані Ольги з’явився час на улюблену справу  – робити різні українські народні іграшки. В доробку майстрині сьогодні різноманітні поробки: ляльки-мотанки, пташки, квіти, пасхальні яйця. Є в неї і сучасні ляльки, різноманітні подушечки.

Всі вироби зроблені з душею, викликають естетичне задоволення, до того ж є оберегом! Пані Ольга, роблячи кожен виріб, вплітає в нього добрі почуття, любов, віру в те, що ця річ захистить свого майбутнього власника. Ми спілкувалися з дітками, які вже давно мають мотанки, зроблені руками майстрині пані Ольги. Вони кажуть, що не розстаються з ними, що серед інших іграшок – лялька-мотанка пані Ольги – найкраща.

Бажаємо майстрині натхнення і нових гарних робіт! Дякуємо за радість і світло, які подарувала виставка її робіт «Лялька-мотанка».

Відповідальні за підготовку та проведення виставки всі працівники бібліотеки.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top