Виставка хроноскоп «Конституція – гарант українців»

28 червня наша країна відзначає День Конституції. Саме 27 років тому в Україні було прийнято Основний Закон держави. Цей акт закріпив незалежність українського народу, зробив його справжнім володарем суверенітету. Через повномасштабне вторгнення росії український народ по-новому осягнув значення цінностей, закладених у нашій Конституції. Ворог зажадав відняти в нас те, що ми виборювали століттями. Свободу, честь, гідність, життя — усі найвищі соціальні цінності, які чужі та незрозумілі агресору. Але Українці продемонстрували світові зразкову єдність та злагодженість у захисті прав і свобод. Адже ми йдемо шляхом, який визначив народ України. Шляхом, що відображений в Конституції. Ніхто і ніщо не здатне змінити волю цілого народу. Цінуємо, захищаємо, виборюємо!

З цієї нагоди  28.06.2023 року завідувачка бібліотеки-філії №12 (с. Микитинці) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували виставку хроноскоп «Конституція – гарант українців», яка присвячена Дню Конституції України, та знайомить з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, дає можливість простежити шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України. На заході були присутні вихованці Микитинецького ліцею, які задавали багато питань. Серед самих допитливих був Лисенко Устим, учень другого класу.

Бібліотекарка Гунчак Тетяна розповіла дітям про Основний Закон держави, про те, що кожна людина приходить у цей світ із правами та наголосила: «Для того, щоб ніхто не порушив твоїх прав, слід поважати права інших дітей». Поговорили  і про обов’язки, яких вони мають дотримуватися (наприклад, прокидатися вранці і йти до школи). Діти гортали сторінки Конституції України, а також книг про право та з’ясували, як в одній книжці може поміститися все наше життя і життя всієї нашої країни.

Гунчак Тетяна поділилася з читачами корисною та цікавою інформацією, провела вікторину, а також розповіла легенди про символи та обереги України, та все, що стосується святкування Дня Конституції України.

Відповідальна за захід Гунчак Т.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top