Виставка “Шевченко-художник”

З 6 березня по 12 березня 2017 року у бібліотеці-філії №3 (вул. Хоткевича,52а) розгорнуто виставку “Шевченко-художник”.

Тарас Шевченко – відомий у світі, в першу чергу, як митець слова. Однак це аж ніяк не забирає його слави, як художника. Та найперше його постать можна окреслити як борця, який став символом української нації. Поезія й живопис у творчості Т. Г. Шевченка нерозривно пов’язані. У живописі він був поетом, у поезії — живописцем. Малювання і поезія стали для Шевченка життєвою потребою, вираженням його творчої індивідуальності.

Бібліотекар ознайомила користувачів з мистецькою спадщиною Т. Г. Шевченка. Це твори живопису і графіки, що їх виконав Шевченко в різній техніці протягом усього життя.

Читачі оглянули альбом офортів з серії “Живописна Україна”. Художник мріяв створити три таких альбоми, але за браком коштів вийшов лише один. Шевченко створив також і галерею портретів, серед яких є серія автопортретів. Розглядаючи їх, можна ще раз побачити і відчути багатогранність таланту великого сина України. який залишив нам у спадок свої чудові художні та літературні твори, які надихають та ще будуть надихати ще не одне покоління українців.

Відповідальна за організацію Озарко М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top