Виставка “Іван Франко – розум і серце нашого народу”

Іван Франко… Людина універсальної обдарованості, титанічної працьовитості, незламної стійкості, яка уособлює цілу епоху української культури, що здобуває все ширшу світову славу.

З нагоди 160-річниці від дня народження славетного Каменяра у бібліотеці-філії № 2 з 3.03.2016 оформлена постійно діюча виставка “Іван Франко – розум і серце нашого народу”.

Виставка представлена трьома розділами:

1.“Франко – класик української літератури”. Тут кожен може знайти для себе улюблені і давно знайомі та маловідомі твори. Збірка поезій “ З вершин і низин”, “ Вибрані твори”, “Захар Беркут”, “Перехресні стежки”, “Борислав сміється”, “Украдене щастя”, “Іван Вишенський”, “Мойсей” – кожна з цих неперевершених літературних шедеврів письменника чекає свого читача. Звертаємо увагу наших відвідувачів на збірочку оповідань Івана Франка, видану у 1928 році.

2. Світова слава літературної спадщини І. Франка. Перше, на що акцентуємо тут увагу – збірка наукових праць про творчість письменника під назвою “Для добра міліонів хай вічно живе”.
Документальні та архівні матеріали, переписка, спогади сучасників – зібрано О. Деєм.
На виставці можна повчити багато критичних статей: “Дав нам Бог такого мужа…” Р. Горака, “Давнє” і “Нове”, “У шкільному франкознавстві” М. Гуняка, “І. Франко: унікальні виміри таланту” В. Погребенника, “…і остання часть дороги” Я. Мельника та інші.

3. “Нові книги”, де презентується нова повість-ессе І. Франка “Твого ім’я не вимовлю ніколи” та нові видання творів І. Я. Франка.

Виставка діятиме протягом року і буде поповнюватися новими матеріалами та поступленнями.

Відповідальна за оформлення виставки – Бойко М. П.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top