“Вишиванок- краса дивовижна”

18 травня 2022 року працівники бібліотеки – філії №1 по роботі з дітьми Івано – Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради в рамках проєкту “Бібліотека в дії” на творчій зустрічі з дітьми, які вимушено покинули свої домівки, у мистецькому просторі “Ваґабундо” провели майстер – клас “Вишиванок- краса дивовижна”.

Третій четвер травня – Всесвітній день вишиванки- свято, яке має на меті зберегти народні традиції створення та носіння вишитого українського одягу.

Сьогодні нас згуртувала любов до рідної землі, повага до історії та культури нашого народу, до традицій і духовних надбань. Вишивання – це давнє заняття людей в Україні, йому тисячі років! Люди вишивали чарівні рушники, які дарували потім своїм дітям у далеку й щасливу дорогу. На барвистих вишитих рушниках підносять дорогим гостям хліб, як найбільшу й найдорожчу святиню, бо хліб – це саме життя. Прикрашали рушниками свою домівку. От і сьогодні, в 21 столітті народна традиція не зникає, а набирає обертів, популярності, стає актуальною й підсилюється новими візерунками.Напередодні свята діти разом з бібліотекарями (Ідзьо Г.В., Таргоніна В.Ю., Драганчук Г.М.) вчилися робити вишитий рушник, цікавим способом, а саме ліплення з пластиліну.

Діти переглядали відео, з якого мали змогу детально навчитись виготовити рушничок своїми руками. А також в кінці заходу всі разом під караоке виконали пісню “Рушники” (автор музики Анна Олєйнікова, автор слів Наталія Іванова).

Відповідальна за проведення бібліотекар Ідзьо Г.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top