“Волі народної дзвін”

Як сніги покриють землю

Рядном білим, не забудь

Спом’янути тую славу,

Що лишилась нам з -під Крут.

26.01.2018 року в бібліотеці філії №12 (с. Микитинці, вул. Грицишина, 10) МЦБС Департаменту культури Івано – Франківської міської ради відбулася година історичної пам’яті “Волі народної дзвін”, присвячена 100 – річчю  битви під Крутами. На заході бібліотекар ознайомила присутніх з  подіями які відбувались під Крутами. Юнацтво з цікавістю та захопленням слухали про подвиги молодих патріотів та переглядали історичну літературу.

29 січня – День пам’яті героїв Крут – саме там, у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і Незалежність.

У бою під Крутами полягли київські студенти й учні, що 1918-го стали на захист Незалежності своєї Вітчизни. Назва невеликої станції Крути, ознаменувала відлік нового духовного злету нації, який уже протягом майже століття є національним символом для десятків поколінь борців за свободу та Незалежність.

Добре  кажуть «Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього». І це дійсно так. Саме тому ми повинні знати історію. А історія наша полита кров’ю і сльозами, щоб ми, мали щасливе майбутнє. Слава героям Крут!

Відповідальна за захід Вовк О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top